Lezingen Fiets en Wandelbeurs; van Madagaskar tot Trondheim

15 februari 2018

Fred Triep Wandel en FietsbeursWandelen op Madagaskar of meer weten over wandelnetwerken? Tijdens de Fiets en Wandelbeurs zijn er ruim 100 lezingen en workshops. Maak je keuze!

Zwitserland actief beleven

Zwitserland heeft een speciale plek in het lezingenprogramma én een eigen zaal. Eric van Bree schetst er zijn ervaringen tijdens huttentochten in het Berner Oberland onder het motto 'even helemaal niets, alleen jij en de bergen'. Erkend berggids Frederike Bloemers verkende Wallis ten zuiden van het Rhônedal, waar je zicht hebt op de mooiste Alpentoppen.

Van Madagaskar tot Trondheim                     

Fred Triep reisde maar liefst vier keer af naar een unieke wandelbestemming: Madagaskar. Bekend om zijn bijzondere flora en fauna. In zijn lezing reis je met hem mee naar het Andringitramassief met granieten rotspartijen en de top van Pic Boby. Ria Warmerdam vertelt het verhaal van haar tocht over het Sint Olavspad in Zweden en Noorwegen. Vanaf de Zweedse oostkust liep ze dwars door het Scandinavische hoogland naar het graf van de heilige Sint Olav in Trondheim.

Wandelen in Nederland

Ook Nederland is volop aanwezig in het lezingenprogramma. Joep Naber, directeur Wandelnet, maakt je wegwijs in de wereld van de Nederlandse wandelnetwerken (zaterdag 3 maart om 14.30 uur). En onder de wervende titel 'It giet oan! De Elfstedentocht voor wandelaars’ maak je kennis met het Elfstedenpad, een nieuw Streekpad dat met 283 kilometer een stuk langer is dan de andere Elfstedentochten (zaterdag 3 maart om 16.00 uur).

Lezingenprogramma

Benieuwd naar het hele lezingenprogramma? Lees verder op Fiets en Wandelbeurs en stel je eigen programma samen. De Fiets en Wandelbeurs is op 2,3 en 4 maart in de Jaarbeurs in Utrecht.

 

Foto: Fred Triep op Madagaskar (Fiets en Wandelbeurs)

Steun ons