Lezingenprogramma Fiets en Wandelbeurs

7 februari 2017

lzeingenprogramma Fiets en wandelbeursDwalen door Amerika’s New West, een voettocht door de Balkan, een pelgrimsroute in Noorwegen. Het lezingenprogramma van de Fiets en Wandelbeurs neemt je mee op inspirerende wandelingen.

Dinarische Alpen

Eva Smeele vertelt over haar tocht over de Via Dinarica White Trail, een nieuwe route langs de pieken van de Dinarische Alpen. Van Albanië via Montenegro, Bosnië en Herzegovina en Kroatië naar Slovenië. Tijdens deze voettocht van 1.500 km tuimelde ze van de ene bizarre situatie in de andere. Er leek geen einde te komen aan de bijzondere reeks ontmoetingen.

Amerika's New West

Geen berg te hoog, geen woestijn te dor. De pioniers die het westen van de VS koloniseerden, troffen een ruig en meedogenloos landschap aan. Tegenwoordig zijn deze onherbergzame landschappen prachtige wandelgebieden met overweldigende en goed beschermde natuur. Jonathan Vandevoorde dwaalde rond in de 'New West' en neemt je mee naar enkele van de mooiste plekken.

Olavspad

Trondheim was in de middeleeuwen net zo’n belangrijk bedevaartsoord als Rome, Jeruzalem of Santiago. De pelgrims bezochten in Trondheim het graf van Olav de Heilige. De laatste jaren zijn verschillende routes daar naartoe weer toegankelijk gemaakt. Ria Warmerdam neem je mee over het Olavspad. Vanaf het startpunt in Oslo 643 prachtige Noorse kilometers, nog niet ontdekt door de massa.

Het totale programma omvat 114 lezingen en workshops, verdeeld over twee dagen. Pelgrimsroutes staan volop in de spotlights tijdens de beurs. In het speciale Pelgrims Paviljoen beantwoorden ervaren wandelaars vragen over routes en accommodaties. Meer informatie vind je op Fiets en Wandelbeurs.

 

Foto: Eva Smeele in de Dinarische alpen (Fiets en Wandelbeurs)

Steun ons