Liefde op het Grenslandpad

9 oktober 2017

GrenslandpadReina was van plan het hele Grenslandpad te lopen. Van begin tot eind. Maar dat is niet gelukt. Ze bleef steken in Hoek, op camping Het Sluisje.

Van Eede naar Hoek

In de zomer van 2016 begon Reina uit Vught vol goede moed aan het Grenslandpad. Ze zette haar tunneltent op een camping in Eede. Met behulp van auto en vouwfiets wandelde ze de eerste etappes. Na een paar dagen verplaatste ze haar tent naar minicamping Het Sluisje in Hoek, ten oosten van de Braakmankreek. Daar was ze hetzelfde van plan.

Lammetjes

Ze had het erg naar haar zin in haar tentje tussen de hoogstamfruitbomen. De camping beviel haar; afval werd gescheiden, regenwater opgevangen en hergebruikt en een windmolentje en zonnecollectoren zorgden voor schone energie. Toen ze hoorde dat campingeigenaar Egbert niet zoals gepland een paar dagen weg kon omdat één van de pasgeboren lammetjes met de fles gevoerd moest worden, bood ze spontaan aan om te helpen.

Etentje in naar Gent

Reina nam tijdelijk de flessentaak op zich. Ze voedde het lammetje, iets dat ze nog nooit eerder had gedaan. Het wandelen van het Grenslandpad moest maar even wachten, dacht ze. Zo bleef ze langer dan gepland op de kleine camping. Egbert kwam na een paar dagen terug, het was allemaal prima gegaan. Hij bedankt haar met een gezellig etentje, in het mooie Gent. En ja, toen sloeg de vonk over. En Reina bleef dus nog maar een paar dagen….

Samen op het Grenslandpad

Om een lang verhaal kort te maken: Reina woont nu heel gelukkig samen met haar Egbert, op camping Het Sluisje aan het Grenslandpad. En ze maakte Wandelnet blij door markeerder te worden op de Variant van het Grenslandpad. Zo werd het een happy end voor iedereen!

 

Foto: Egbert en Reina samen bij de ingang van camping Het Sluisje

Steun ons