Loop met je dokter

13 september 2015

Loop met je dokterZaterdag 26 september is de 7e editie van “Loop met je dokter”. Een bijzonder wandelfeest van 5 of 10 km door het Limburgse heuvelland.

Het prachtige dorp Eys, in de Zuid-Limburg heuvels, is de startplaats van de 7e editie van het wandelfeest “Loop met je dokter”. Deelnemers kunnen kiezen uit een route van 5 of 10 km. Doel van de wandeling is geld bij elkaar krijgen voor wetenschappelijk onderzoek naar hart- en vaatziekten.

Zo’n 20 artsen, allemaal in hun witte jas, lopen mee. Chantal de Weerd, klinisch geriater en consulent palliatieve zorg van het Zuyderland Medisch Centrum, is één van die artsen. "Wandelen goed is voor de preventie van hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten en een prima manier is om je gelukkig te voelen” zegt ze. “Elke dag een stukje wandelen en de wereld in een rustiger tempo gade slaan, verandert je perspectief op diezelfde wereld aanzienlijk”.

Met je deelname steunt je het onderzoek naar hart- en vaatziekten. Voor deelnemers is er vlaai, koffie, een lunch en de mogelijkheid van een gratis cardioscan, stoelmassage en nog veel meer hartverwarmende zaken.

“Loop met je dokter” wordt elk jaar georganiseerd door Health Foundation Limburg (HFL) hart- en vaatziekten. Voor meer informatie en aanmelden ga je naar "Loop met je dokter".

 

Foto: wandelaars tijdens "Loop met je dokter" in 2014

Steun ons