Lopen Loont!

15 juni 2017

Congres Lopen LoontOp 4 juli vindt in De Nieuwe Poort in Rotterdam voor de eerste keer het congres Lopen Loont! plaats. Hét vakevenement waar lopen in alle facetten centraal staat. Wandelnet is partner van het evenement en ondersteunt dit waardevolle initiatief.

 

Grote betekenis voor mens en maatschappij

Vakprofessionals zullen op dit congres gaan werken aan integrale oplossingen die gezondheid, mobiliteit, bewegen, leefbaarheid én verblijven combineren. Lopen is immers van grote betekenis voor mens en maatschappij. We ‘doen het’ dagelijks op weg naar ons werk, als we gaan winkelen, als we even een frisse neus willen halen of op weg zijn naar vrienden in de stad. Veel vaker dan we denken. Daarmee stimuleren we de (binnenstads)economie, gaan we nuttig om met schaarse ruimte en blijven we gezonder.

Vele kansen

Lopen is zo vanzelfsprekend, dat we bijna vergeten dat ‘lopen’ ook gestuurd en gefaciliteerd kan worden. Of beter gezegd: moet worden. Daarom komen op 4 juli beleidsmakers, stedenbouwkundigen, beweegspecialisten, gezondheidsprofessionals, verkeerkundigen, (binnenstad)economen, landschapsarchitecten, ontwerpers en bestuurders bij elkaar. Want op het gebied van ‘lopen’ liggen nog vele kansen!

Kijk voor meer informatie op de site van Lopen Loont!

Steun ons