Lunchwandelen met Limburgse gedeputeerde

29 mei 2015

Lunchwandeling met gedeputeerde RijnsbergenWandelnet nam gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen van de SP en fractiemedewerkster Carla Luja van Groen Links mee op een lunchwandeling vanuit het Gouvernement aan de Maas. Om bij te praten en ideeën uit te wisselen.

Zowel het Wandelnet als de beide Limburgse Routebureau’s maken zich sterk voor goede wandelmogelijkheden in de provincie Limburg. Daarom nodigde ze samen de Limburgse leden van PS en GS uit voor een lunchwandeling.

Het Krijtlandpad en het Pelgrimspad lopen samen over een wandelpad achter het Gouvernement langs: het was een perfect startpunt om voor de lunchwandeling. Lopend met een broodje in de hand werden gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen en fractiemedewerkster Carla Luja bijgepraat over wandelzaken. Het begrip barrièrevorming werd direct duidelijk want om het wandelgroen in de woonwijk te bereiken moest het gezelschap wel de drukke Limburglaan oversteken. En dat kan maar op een paar punten.

Het werd een goed gesprek tussen gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen, fractiemedewerkster Carla Luja, Nikolien van Isterdael van het Routebureau Noord- en midden Limburg, Herman Wehkamp van het Routepunt Zuid-Limburg en Wandelnet Belangenbehartigers Britta Schmidt en Albert Melsken. Over het belang van wandelen voor de gezondheid van de Limburger en over het belang van wandeltoerisme voor de Limburgse economie. Maar ook over het belang van uniforme bewegwijzering en zo weinig mogelijk barrières voor de wandelaar in de vorm van wegen en spoorlijnen.Een gesprek dat in de toekomst zeker een vervolg zal krijgen.

Zelf ook zin in een korte wandeling vanuit het Limburgse provinciehuis? Ga naar de routes: de Lage Weerd, de Maaspunttoren of de Groene Stad.

 

Foto: v.l.n.r. Nikolien van Isterdael (Routebureau Noord- en Midden Limburg), Herman Wehkamp (Routepunt Zuid-Limburg), Gedeputeerde Marleen van Rijnsbergen, GL Fractiemedewerkster Carla Luja, Wandelnet belangenbehartiger Albert Melsken.

Steun ons