LymePaspoort: het nieuwe wapen tegen Lyme

27 juni 2017

LymePaspoortDe paden op, de lanen in. Door het mooie weer van de afgelopen tijd is alles volop groen. Wij staan klaar: korte broek, wandelschoenen en zonnehoed in de aanslag! Helaas geniet de teek ook van ons enthousiasme. En hij draagt een hele vervelende insluiper met zich mee: de Borrelia-bacterie.

Heeft een teek langere tijd op uw lichaam vastgezeten, dan is er een verhoogd risico op de ziekte van Lyme. Verwijder daarom het beestje zo snel mogelijk.

25.000 mensen per jaar

Ondanks voorlichting en alle voorzorgsmaatregelen lopen toch ruim 25.000 mensen per jaar Lyme op. Bij ongeveer de helft van de besmettingen ontstaat er geen rode ring. Deze mensen blijven daardoor vaak lang met de besmetting lopen. De bacterie krijgt dan de kans om onherstelbare schade aan te richten. Het is dus zaak om kort na een besmetting de diagnose ‘ziekte van Lyme’ vast te stellen, zodat u met antibiotica behandeld kan worden.

LymePaspoort

Hoe zorgen we er nu voor dat mensen niet met een onopgemerkte infectie blijven lopen? Daarvoor is er nu het LymePaspoort: een middel om jaarlijks eenvoudig uw Lyme-status in de gaten te houden. Uw bloedwaarden na de zomer worden vergeleken met uw eerdere basiswaarden. Zo kunt u tijdig een nieuwe infectie opsporen.

Antistoffen tegen Lyme

Dit verhelpt ook het probleem dat veel natuurliefhebbers hebben: door eerdere tekenbeten hebben ze al antistoffen tegen Lyme. Dit maakt de diagnose op basis van één meting lastig. Is het een nieuwe infectie of een oude? Een vergelijking met eerdere waarden geeft duidelijkheid.

Wilt u meer informatie of een LymePaspoort aanvragen? Ga dan naar www.lymepaspoort.nl.

Steun ons