Markeerders op pad in Roermond

28 december 2015

markeerders maas niederrhein op padOp pad met boormachine en markeringsplaatjes: voorboren en schroeven. Zo brachten vrijwilligers in Roermond hun markeringen over op de paaltjes van het nieuwe wandelnetwerk.

De vrijwilligers van het Maas-Niederrheinpad en het Hertogenpad gingen afgelopen weken op pad. Ze brachten de markeringen van hun route over op de paaltjes van het wandelknooppuntennetwerk van de gemeente Roermond. Met een beetje voorboren konden de speciaal op maat gemaakte markeringsschildjes gemakkelijk op de plastic paaltjes worden geschroefd. Een hele klus maar het ging allemaal perfect. Met als resultaat meer duidelijkheid en eenduidigheid voor de wandelaar.

Hans Doorgeest en Pierre van Lier gingen op pad voor het Maas-Niederrheinpad. Jos de Ridder, Sjef Koolen en Jan Leussink namen het Hertogenpad onder handen. De route van het Hertogenpad door Roermond is tegelijkertijd gewijzigd. Wandelaars lopen nu via een rustige straat met fraaie, monumentale panden naar het station. “Naar onze inschatting heeft de route aan kwaliteit gewonnen” zegt padcoördinator Jos de Ridder. De gewijzigde route staat inmiddels op de website van Wandelnet.

In oktober opende het wandelknooppuntennetwerk in de gemeente Roermond. Het Hertogenpad, het Maas-Niederrheinpad  en het Pieterpad zijn in het wandelknooppuntennetwerk opgenomen. Het wandelnetwerk Roermond vind je op de planner van het Routebureau Noord en Midden Limburg.

Steun ons