Marskramerpad

Terug naar forum overzicht

Marskramerpad LAW 3

Naar de routepagina
189reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. jon

  De route in de gids is op diverse punten gewijzigd. De route langs de Stoutenburgerweg is gevaarlijk door ontbreken van fietspaden en door smalle bermen. Een boer heeft de medewerking aan het Marskramerpad opgezegd en daardoor moet de wandelaar nog langer langs deze weg lopen. We hebben een mooie alternatieve route kunnen realiseren door Landgoed Het Paradijs en door het dorp Achterveld. De route is wel 8 km langer geworden. In Achterveld is horeca en een bushalte (busdienst tot ca. half 5). Verder kan in ruim twee kilometer vanaf de route naar station Hoevelaken gelopen worden.
  Verderop loopt de route nu over Landgoed Stoutenburg en aan de westzijde van de A28. Ik raad iedereen aan de meest actuele situatie van de routezoeker/routeplanner te downloaden.

  Jon Rietman (vrijwilliger Marskramerpad)

 2. jon

  Het klopt dat de route in het veld ter hoogte van Zwartebroek afwijkt van die in de gids. De Wielweg is een oninteressante weg, waar hard gereden wordt. Via de Leemweg en een onverhard zijpad hebben we de route kunnen verbeteren. Het onverharde pad kan wel eens modderig zijn.
  Jon Rietman (vrijwilliger Marskramerpad)

 3. jon

  Landgoed Appel heeft ons geen toestemming gegeven om het Marskramerpad op hun terrein te markeren. Het klopt dus, dat de markering hier (helaas) regelmatig ontbreekt.

  Jon Rietman (vrijwilliger Marskramerpad)

 4. hermine

  Op 9 en 10 januari liep ik van Bad Bentheim naar Oldenzaal en door naar Borne. De brug over de Dinkel was op dag 1 gewoon begaanbaar. Maar op dag 2 voorbij Deurningen liep ik vast op het onderhoudspad (kaart 7) bij de Deurningerbeek. Hier wordt gegraven en is het een modderbende. Wij liepen aan de linkerkant van de beek vast en kwamen niet op de Hoftendiek, omdat de weg dood liep in een nieuw afgegraven water. Stuk teruggelopen en via rechterkant van de beek langs prikkeldraad lukte het net. Mijn advies: loop vanaf de Vlijertsdijk niet (na circa 100 meter met brug over de Deurningerbeek) direct linksaf, maar ga hier rechtdoor naar de asfaltweg Withagsmedenweg. Zo bereik je de boerderij de Pieper.

 5. Natasja_Leone

  De etappe Bad Bentheim naar Oldenzaal hebben we vandaag gelopen. Echter het oversteken van de Dinkel gaf problemen. Door hoog water konden we deze niet via het Marskramerpad oversteken, maar moesten we via het hof van Aarnink omlopen. Echter deze route is niet beschreven. Misschien dat hier een melding van kan worden gemaakt en dat er een alternatieve route (van ± 5 km extra) wordt beschreven.

  Met vriendelijke groet,

  Natasja

 6. woskam

  Op kaart 42 van het boekje bij Wielweg geeft de gedownloade route een andere weg aan. Ook is het middelste stuk van kaart 40 slecht of niet gemarkeerd.
  Wat een mooie route is dit. Genieten er elke keer weer van.

 7. Team Wandelnet

  Beste Panvos,  Bedankt voor je aanvullingen op de routewijzigingen op kaart 8.  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

 8. erik2055

  Vandaag Deventer-Lettele (W-O dus)gelopen, met GPS en track. Werkelijk uitmuntende bewegwijzering! Complimenten. Heel wat beter dan Den Haag.

  Opmerkingen:
  Kaart 21: Het stukje door het bosje Zandbelt ligt ietje anders dan door kaart en track wordt aangegeven, maar is uitstekend gemarkeerd.
  Kaart 20: Het stuk over de Bathmense weg en het omweggetje om de kerk lopen nu anders. We zijn daar, volgens de kaart en track maar onoplettend, doorgelopen tot aan de T-splitsing Koerkampsweg-Bathmenseweg en dan rechtsaf de Bathmenseweg op. Dat is niet correct. We hebben niet gekeken hoe het wel moet.
  De bushalte is precies zuidelijk van het koffiekopje, aan de Oerdijk (2 euro naar Deventer).

 9. PanVos

  Hallo medewandelaars. Wij hebben dit weekend (6 oktober 2013) van Bad Bentheim naar Borne gewandeld (dus in westelijke richting). Er is inderdaad een route wijziging op kaart 8 van kracht. De wijziging zoals die op deze website is omschreven vond ik erg onduidelijk. Vandaar mijn berichtje. De wijziging is als volgt (in westelijke richting beschreven):

  Bij erve Aalderink, staat op kaart 8 dat je rechtsaf het fietspad op gaat, maar de lokale bewegwijzering leidt je over een prachtig weggetje circa 30 m. ten zuiden van de boerderij Erve Aalderink. De grote (hooi?) schuur houdt je aan je rechterhand. Als je dat pad volgt, kom je uit op het de met geel aangegeven weg aan de rand van de wijk Stroomesch. De bewegwijzering stuurt je daar rechtsaf; je verlaat de gemeente Borne. Je pakt de op kaart 8 getekende route weer op bij het symbool Y3388. In het kort: gewoon de wit/rood bordjes volgen.

  Veel wandel plezier.

 10. Heesen

  Even nog een reactie op een vorig bericht Kaart 8. Ook wij hadden dezelfde ervaring. Ook wij zijn op onze buik onder het prikkeldraad door gekropen!! Even verderop vertelde een boer ons,dat we helemaal verkeerd zaten. Die lieve meneer heeft ons met zijn auto een stuk verder op de route weer afgezet. Het was die dag erg warm en wij waren blij met zijn hulp!! Het leverde ons wel een paar leuke foto's op van de kruippartij. Groeten,Trees en Janny.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons