Marskramerpad

Terug naar forum overzicht

Marskramerpad LAW 3

Naar de routepagina
189reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. woskam

  Wij hebben op 17 november kaart 6 t/m 8 gelopen en zijn ook bij Erve Aalderink op kaart 8 de mist in gegaan, omdat de wit/rode markeringen niet volgens het boekje aangebracht zijn en ik ook in dit forum lees dat ik niet de enige ben. Wel jammer overigens, want wij hebben een heel stuk in de bebouwde kom gelopen, terwijl de route door het buitengebied gaat wat mij veel mooier lijkt.
  Verder is het een mooi pad om te lopen en dus een aanrader.

 2. ArievanVeen

  Afgelopen zondag heb ik het laatste stuk van het Marskramerpad gelopen.Jammer want het was een prachtige wandelroute met alles erop en eraan.Het laatste traject ging van Wassenaar naar Scheveningen en was vrij simpel daar ik in Leiden woon en de omgeving vrij goed ken.
  Het leuke van het Marskramerpad vind ik de afwisseling van de verschillende soorten natuur.Ik loop altijd alleen en de manier waarop, wil ik op deze site delen daar anderen daar misschien ook wat aan hebben.
  Ik plan altijd een lang weekend met de maandag als snipperdag.In een weekend loop ik tussen de 50 en 60 km.
  Ik ga dan op vrijdagmiddag gelijk uit mijn werk met mijn vooraf klaargezette trekkerstentje met eten en drinken voor 3 dagen op pad met auto en fiets.Het eerste traject ging van Bad Bentheim naar kaart 10 Almelosestraat.Ik rij dan vanuit Leiden eerst naar het geplande eindpunt(Kaart 10).Daar laat ik mijn fiets achter.(soms bij een boer anders bij een bushalte.)Vervolgens rij ik naar een camping uit het boekje in het midden van het geplande traject,in dit geval het Hulsbeek voorbij Oldenzaal.Daar kampeer ik 3 nachten.De volgende dag (zaterdag)rij ik met de auto naar het beginpunt(Bad Bentheim),parkeer de auto en wandel naar mijn tent.De volgende dag (zondag) wandel ik naar mijn fiets(Kaart 10)en fiets ik weer naar mijn tent.Op maandag slaap ik uit en ga op mijn gemak op mijn fiets de auto weer halen en de kampeerspullen weer opruimen.Deze manier van LAW paden lopen doe ik inmiddels al verschillende jaren en bevalt ontzettend goed omdat je buiten het wandelen ook het plezier van kamperen hebt.Je leeft het hele weekend buiten en kan je er voorlopig weer tegenaan.Mijn vrouw en onze 2 dochters hebben dan "meidenweekend"en huren dan meestal een leuke film en eten MacDonald.Als eten neem ik altijd diepvriesmaaltijd voor de eerste dag,maaltijdsoep met stokbrood voor de tweede dag en een blik bami of nasi voor de derde dag.Alles met een klein eenpitterje te maken.Verder is het handig om je tomtom mee te nemen om de fietsroutes naar de tent en de auto te vergemakkelijken.

 3. schuttermajoor

  Ik zag dat het wijzigingsoverzicht van het Marskramerpad op 2-11-2012 was bijgewerkt.
  Maar nog steeds staat daar tegenstrijdige informatie op betreffende de oversteekbaarheid van de Deurninger Beek (kaart 8, pag 35). Enerzijds staat er dat de brug op eigen risico kan worden gepasseerd, anderzijds wordt er een later gedateerde omleidingsroute beschreven, die overigens niet in de track verwerkt is.
  Voorts mis ik nog steeds de link naar de nieuwe kaarten 42, 42A, 43 en 44. Waar zijn die te downloaden? Ik kan het niet vinden.
  En tenslotte: kan het venster waarin het wijzigingsoverzicht verschijnt niet wat breder worden gemaakt? Bij het opkomen van het overzicht valt systematisch het meestrechtse deel van de tekst weg. Pas als je toevalligerwijze helemaal naar beneden hebt gescroold, zie je dat er een schuifbalk is.

 4. Wandelnet

  Geachte Manon en Frits,

  Je doet er goed aan om voordat je op pad gaat, even op onze website te kijken of er wijzigingen zijn doorgevoerd op het traject dat je wilt wandelen.

  Op de site www.wandelnet.nl
  Gaat u naar Wandelroutes.
  U kijkt bij LAW's en Streekpaden.
  De routes zijn alfabetisch gerangschikt.
  U klikt op het betreffende pad.
  Vervolgens op de knop Meldingen en Wijzigingen.
  U vindt een soort Excel tabel met de bekende 3 secties, Tracering, Overnachtingsadressen en Openbaar Vervoer, de rangschikking is dit keer op kaartvolgorde.
  U kunt vanuit deze tabel naar believen een selectie maken en deze afdrukken
  Succes,

  Wandelnet.

 5. Manon

  Dit weekend in mooi herfstweer het eerste gedeelte van het Marskramerpad gelopen. Zaterdag Bad-Bentheim-Oldenzaal, een mooie afwisselende route. In Oldenzaal zelf was de route wat lastig te volgen, omdat er gewerkt wordt rondom de St. Plechelmukerk. Overnachting bij B&B Oldenzaal: ideaal, want die ligt aan de route; je hoeft er nog geen meter voor om te lopen.
  Zondag Oldenzaal-Borne. Op kaart 8 klopt de beschreven route niet met de bewegwijzerde route. Vanaf de Piepersveldweg ga je rechts de Aalderinkweg op. Volgens het boekje ga je bij de Veldhuisweg met een scherpe bocht naar rechts; de bewegwijzering gaat links-rechts en vervolgt de Aalderinksweg. Eenmaal bij de bebouwde kom van Borne heb ik de route verlaten en ben ik naar het staion gelopen; ik neem aan de beide routes ergens bij de Bartelinksweg weer samen komen.
  Zie: http://www.afstandmeten.nl/index.php?id=979328,979329

 6. fritsvandijk

  Kaartje 43, beschrijving Den Olden Florus- Stoutenburg
  Vandaag 28 oktober een stuk van de route gelopen, heerlijk weer, mooie lucht en fijn wandelweer. We hadden echter een probleem om net voor de Barneveldsebeek een erf over te steken. De beschrijving geeft aan dat we rechtsaf , de Vinselaarseweg in moeten slaan, na 1 km bij huisnr. 12 linksaf, dan wordt de weg onverhard en staat de bewoner niet toe dat we over zijn erf lopen. Volgens hem is dit ver oden toegang, gemarkeerd met twee artikel bordjes aan weerszijden van de weg.
  Het gaat om een stukje van nog geen honderd meter, waarna je rechtsaf de beek kunt volgen.
  Nu waren we genoodzaakt om terug te lopen naar het begin van de Vinselaarseweg, daar weer r.a. totdat we de Emelaarseweg tegenkomen,r.a. slaan de 'oude' law markeringen oppakken en via de onderkant de Barneveldsebeek weer over kunnen steken. We staan nu precies aan de achterkant van het erf.
  Is dit altijd een verboden stukje of alleen omdat het zondag is?

 7. Wandelnet

  Hoera! ma. 02/04/2012 - 21:01 — Suzanne.
  Hoera! Afgelopen weekend de laatste twee etappes gelopen! Borne - Oldenzaal - Bad Bentheim! Vooral de laatste dag was prachtig lopen door het licht glooiende landschap met als uitsmijter de burcht van Bentheim die steeds groter wordt aan de horizon. In Oldenzaal overnacht in een geweldige B&B aan de Ootmarsumse weg. Een aanrader!

  Het was mijn eerste LAW, en ik heb genoten van alle verschillende landschappen en mensen die ik onderweg ben tegengekomen. Vanaf mijn huidige woonplaats Leiden naar de geboortegrond van mijn moeder in Twente - fantastisch!

 8. Wandelnet

  Dit bericht is eerder geplaatst op het forum van onze vorige website. Op Landgoed De Poll mag niet gemarkeerd wordenvr, 16/12/2011 - 16:55 — Team Wandelnet
  Een oud probleem! Tussen Wilp en Gietelo ligt Landgoed De Poll.
  De eigenaar laat wel wandelaars toe maar staat niet toe dat wij markeren. Om te voorkomen dat wandelaars gaan dwalen is met bordjes een eigen markering aangebracht maar deze bordjes willen nog wel eens verdwijnen na verloop van tijd.

 9. heruessi

  dit weekend met wandelmaat de etappes van Breukelen naar Leiden van het MKP gelopen. Een prachtig nat gebied, in alle opzichten. Deels wat zwaar over de natte dijken en vele overstapjes. Een paar constateringen over de route:
  Onbegrijpelijk dat onze vrienden van fietsnetwerk(en) domweg hun grote borden hier en daar over de bescheiden stickers van MKP monteren. Is bijvoorbeeld geval vlak voor en in Papenveer (bij de brug waar je Sluispad op moet).
  Zelfde kaart: tussen Nieuwveen en Golfbaan over de Hogendijk en volgende graskade met hekjes zijn diverse overstapjes kapot, ontbrekend of kan hek niet open door speciaal ingedraaide schroef....
  Absolute aanrader is het B&B juist voor de golfbaan - De Sfeerstal. Bijzonder gastvrij, heel goede kwaliteit. Heel prima kan men dineren bij de Golfclub.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons