Marskramerpad achter de bomen langs

4 maart 2016

nieuw wandelpad Marskramerpadbij WilpDe provincie Gelderland legde langs de N 790 een wandelpad achter de bomen aan. Een mooie verbetering voor het Marskramerpad.

langs de weg

Wandelaars op het Marskramerpad moeten tussen Bussloo en Wilp een stukje langs de provinciale weg N790 lopen. Het is niet ideaal maar het kan niet anders: er is geen toestemming om de route hier van de weg af over een particulier landgoed te laten lopen. Kijk op het kaartje om te zien waar het is.

weinig ruimte

Wandelaars moeten dus een stuk langs de N790 lopen, tot voor kort via de berm. In de praktijk betekende dit lopen op de rand van de drukke, verharde provinciale weg. Iedere wandelaar weet dat dat bepaald geen pretje is, het is erg opletten met het op korte afstand voorbij razende verkeer. Het probleem werd door het Wandelnet Overleg Gelderland onder de aandacht gebracht bij de wegbeheerder.

achter de bomen

Wandelaars op het Marskramerpad zullen nu merken dat de situatie is verbeterd. De provincie Gelderland heeft onlangs het probleem aangepakt bij het uitvoeren van het groot onderhoud van de weg. Achter de bomenrij langs werd een mooi wandelpad aanlegd. En dat maakt het lopen op het Marskramerpad hier een heel stuk prettiger. De wandelaar heeft nu een eigen en een veiliger plek. Een mooie oplossing.

Wandelnet Overleg Gelderland is regelmatig betrokken bij het overleg met de provincie Gelderland over de lange termijn plannen voor het groot onderhoud aan de wegen waarbij gekeken wordt naar aanwezige knelpunten en mogelijke oplossingen. Een samenwerking die vruchten afwerpt.

 

Foto: het nieuwe wandelpad langs de N790 (provincie Gelderland)

Steun ons