Marskramerpad LAW 3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen178
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Marskramerpad LAW 3

Bad Bentheim - Den Haag
178reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. wcatsman

  Afgelopen weekend van Holten naar Oldenzaal gelopen (tegengestelde richting dus). Op het stuk langs de Regge (kaart 15) zijn werkzaamheden geweest. Er is weinig tot geen markering meer. Het is dus even zoeken, maar als je de Regge blijft volgen kom je goed uit.

  Het tunneltje bij Zenderen is weer te gebruiken.

  Van tegemoetkomende wandelaars kreeg ik de tip niet langs de Deurningerbeek te gaan wandelen. Ook daar zijn werkzaamheden geweest waardoor het pad slecht begaanbaar is. Er staat wel een route wijziging, maar deze klopt niet. Ik ben de Pieperveldweg blijven volgen tot de Withagsweg. Daar ben ik rechtsaf gegaan. Bij het bruggetje over de Deurningerbeek heb ik de route weer opgepikt.

  Het was weer prachtig wandelen. Volgend weekend voor mij de laatste etappe naar Bad Bentheim.

 2. hannie

  Gisteren de etappe Zenderen-Enter van het Marskramerpad gelopen. Het spoor is na Zenderen niet te passeren: het nieuwe tunneltje staat onder water. Daarna veel routewijzigingen waardoor de hoeveelheid asfalt op dit traject behoorlijk is verminderd. Wij zijn bij de Noordmolen doorgelopen naar uitspanning 't Hoogspel en na een geweldige lunch via de Lage Esweg de route weer opgepakt.

 3. Jolandre

  Afgelopen weekend 17 en 18 mei delen van het pad gelopen. Zaterdag van Stroe naar Hoog Buurlo en Zondag van Hoog Buurlo naar Beekbergen. Op GPS en met het boekje in de rugzak voor het geval onduidelijk mocht worden.... Het is helemaal goed gegaan! Markeringen bij de hei staan goed aangegeven (gelopen zoals VFvanAMERONGEN adviseerde)!

 4. rbalkema

  Op 2 en 3 mei 2014 gelopen tussen Borne en Rijssen. Een paar opmerkingen:
  -het tunneltje onder de A1 (overgang kaart 9 naar 10) is volgens een bord gesloten van 5 mei tot 13 juni. Er is een opleidingsroute.
  -op de website mist de vermelding van camping De Notenwei (kaart 12) die nota bene aan de route ligt (vlak bij het viaduct over de A1)
  -Langs de Regge is voor Het Exoo een nieuw fietspad aangelegd die af en toe samenvalt met de route. Maar voor de rest kan je gewoon langs het water blijven lopen.

 5. Blonkie

  We willen weer een aanvangen nemen met Marskramerpad vanuit Amersfoort naar Den Haag. Het boekje welke hiervoor nodig heb dateert uit 2006, lijkt mij niet dat deze bij is, met name alle veranderingen rond Utrecht etc. Wie kan mij advies geven welke boek bij is en waar ik de eventuele wijzigingen op bepaalde trajecten kan vinden.

  Gerard.

 6. erik2055

  Hee, de titel van mijn bijdrage wordt niet getoond. Daarom:
  de vorige twee posts gingen over pagina 154 en 156: Rijnsaterwoude tot Niewveen.

 7. erik2055

  Op het lange rechte stuk tussen Zorg en Hoop en de schoterbrug moet vaak over hekken geklauterd worden, en de overstapjes zijn soms krakkemikkig.

 8. erik2055

  De dijk langs de noordzijde van de Leische Vaart wordt ook dit jaar nog onderhanden genomen en is, volgens het plakaat in Rijnsaterwoude (net ten noorden van punt 61) , nog tot 14 juni 2014 ontoegankelijk. U moet de dijk aan de zuidkant lopen. In de westhoek van de langeraarse plassen is de aansluiting voor de hand liggend, als ook bij punt 61: daar niet de brug over lopen.
  In Papenveer is op zaterdag en zondag geen bus. Wel door de week.

 9. jansite

  De zojuist geplaatste opmerking gaat over kaart 7 Deurningen-Borne, gelopen op 30-04-2014

 10. jansite

  Na de wijzigingen en reacties gelezen te hebben gingen wij op pad. Omdat we ook gelezen hadden dat er met wat moeite wel langs de beek gelopen kan worden en ons de officiele wijziging niet echt leuk leek (veel asfalt en lange rechte stukken) hebben wij er voor gekozen de oorspronkelijke route aan te houden. Het blijkt dat alle werkzaamheden in dit gebied langs de beek klaar zijn. Het is prachtig geworden.
  Pas bij de brug over de Deurningerbeek blijkt het onderhoudspad er niet meer te zijn en lopen langs de beek is hier niet echt een optie, alleen al doordat je dan eerst over een slootje moet springen. Wij hebben gekozen om nog 100 meter door te lopen en linksaf de Withagsmedenweg te nemen. Na twee knikken in de weg linksaf de Hoftendiek linksaf. Bij de brug kun je rechtsaf weer langs de beek lopen. Er staat geen law markering maar wel een nieuwe paal met pijl van het wandelnetwerk Twente. Het is dus toegestaan daar te lopen. Je komt dan ongeveer uit bij 8 De Pieper. Je kunt daar zelfs nog een stukje verder langs de beek, maar dan is het bij Erve Oude Greve even opletten. De situatie is daar behoorlijk gewijzigd t.o.v de kaart in het boekje. Bos gekapt en de beek meanderd. Even iets teruglopen over de weg om de Aalderiksweg te nemen. De route neemt zo wel wat langer tijd maar is prachtig.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons