Marskramerpad LAW 3

 1. Route overzicht
 2. Alle trajecten
 3. Tips & ervaringen185
 4. Meldingen & wijzigingen

Berichten, tips en ervaringen

Bekijk andere routes en onderwerpen op het forum overzicht

Marskramerpad LAW 3

Bad Bentheim - Den Haag
185reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Team Wandelnet

  Beste wandelaar Schuttermajoor,  Ik heb navraag gedaan bij de padcoordinator van het Marskramerpad. Er zijn nu geen onnodige markeringen aanwezig.  De situatie is wel enigszins veranderd doordat er een trekpontje bij is gekomen.  Mocht je toch overbodige markeringen tegenkomen, laat het mij dan weten. Graag met exacte posities van de plekken, waar ze voorkomen.  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

 2. @P_Verschueren
 3. schuttermajoor

  Ik bewandel deze weken Rondom de Dom. Op het traject tussen Kockengen en de Geerkade door Spengen kwam ik allerlei roodwitte markeringen tegen. Ik ben er vrijwel zeker van dat deze van een inmiddels verlaten traject van het Marskramerpad zijn. Mijn vraag is: zouden die oude markeringen niet opgeruimd kunnen worden? Ik vind het van weinig respect getuigen voor de eigenaren van de objecten waar de markering op is aangebracht dat nutteloos geworden markering niet wordt verwijderd.

 4. SuzanneV

  Op Facebook ben ik een community begonnen voor het uitwisselen van informatie over de E11. Deze route volgt in Nederland het Marskramerpad en loopt vervolgens door Duitsland en Polen. De route moet uiteindelijk doorlopen tot Moskou, maar dat is helemaal pionieren! Heb je interesse, loop je zelf de E11, like http://www.facebook.com/E11.EuropeesLAW?ref=hl en deel mee in de informatie en het netwerk!

 5. Manon

  Woensdag liep ik het traject van Deventer naar Klarenbeek. Een stuk langs, en soms door, de IJssel. Tot onze verbazing vaarde het voetveer wel, ondanks het hoge water. Waren we van de andere kant gekomen, dan hadden we de brug gepakt, in de veronderstelling dat het veer nu niet vaart.

 6. woskam

  Lees te laat de rest van het forum en zie dus dat het in de lijst met wijzigingen staat.

  Groet

 7. woskam

  Wij hebben op 17 november kaart 6 t/m 8 gelopen en zijn ook bij Erve Aalderink op kaart 8 de mist in gegaan, omdat de wit/rode markeringen niet volgens het boekje aangebracht zijn en ik ook in dit forum lees dat ik niet de enige ben. Wel jammer overigens, want wij hebben een heel stuk in de bebouwde kom gelopen, terwijl de route door het buitengebied gaat wat mij veel mooier lijkt.
  Verder is het een mooi pad om te lopen en dus een aanrader.

 8. ArievanVeen

  Afgelopen zondag heb ik het laatste stuk van het Marskramerpad gelopen.Jammer want het was een prachtige wandelroute met alles erop en eraan.Het laatste traject ging van Wassenaar naar Scheveningen en was vrij simpel daar ik in Leiden woon en de omgeving vrij goed ken.
  Het leuke van het Marskramerpad vind ik de afwisseling van de verschillende soorten natuur.Ik loop altijd alleen en de manier waarop, wil ik op deze site delen daar anderen daar misschien ook wat aan hebben.
  Ik plan altijd een lang weekend met de maandag als snipperdag.In een weekend loop ik tussen de 50 en 60 km.
  Ik ga dan op vrijdagmiddag gelijk uit mijn werk met mijn vooraf klaargezette trekkerstentje met eten en drinken voor 3 dagen op pad met auto en fiets.Het eerste traject ging van Bad Bentheim naar kaart 10 Almelosestraat.Ik rij dan vanuit Leiden eerst naar het geplande eindpunt(Kaart 10).Daar laat ik mijn fiets achter.(soms bij een boer anders bij een bushalte.)Vervolgens rij ik naar een camping uit het boekje in het midden van het geplande traject,in dit geval het Hulsbeek voorbij Oldenzaal.Daar kampeer ik 3 nachten.De volgende dag (zaterdag)rij ik met de auto naar het beginpunt(Bad Bentheim),parkeer de auto en wandel naar mijn tent.De volgende dag (zondag) wandel ik naar mijn fiets(Kaart 10)en fiets ik weer naar mijn tent.Op maandag slaap ik uit en ga op mijn gemak op mijn fiets de auto weer halen en de kampeerspullen weer opruimen.Deze manier van LAW paden lopen doe ik inmiddels al verschillende jaren en bevalt ontzettend goed omdat je buiten het wandelen ook het plezier van kamperen hebt.Je leeft het hele weekend buiten en kan je er voorlopig weer tegenaan.Mijn vrouw en onze 2 dochters hebben dan "meidenweekend"en huren dan meestal een leuke film en eten MacDonald.Als eten neem ik altijd diepvriesmaaltijd voor de eerste dag,maaltijdsoep met stokbrood voor de tweede dag en een blik bami of nasi voor de derde dag.Alles met een klein eenpitterje te maken.Verder is het handig om je tomtom mee te nemen om de fietsroutes naar de tent en de auto te vergemakkelijken.

 9. schuttermajoor

  Ik zag dat het wijzigingsoverzicht van het Marskramerpad op 2-11-2012 was bijgewerkt.
  Maar nog steeds staat daar tegenstrijdige informatie op betreffende de oversteekbaarheid van de Deurninger Beek (kaart 8, pag 35). Enerzijds staat er dat de brug op eigen risico kan worden gepasseerd, anderzijds wordt er een later gedateerde omleidingsroute beschreven, die overigens niet in de track verwerkt is.
  Voorts mis ik nog steeds de link naar de nieuwe kaarten 42, 42A, 43 en 44. Waar zijn die te downloaden? Ik kan het niet vinden.
  En tenslotte: kan het venster waarin het wijzigingsoverzicht verschijnt niet wat breder worden gemaakt? Bij het opkomen van het overzicht valt systematisch het meestrechtse deel van de tekst weg. Pas als je toevalligerwijze helemaal naar beneden hebt gescroold, zie je dat er een schuifbalk is.

 10. Wandelnet

  Geachte Manon en Frits,

  Je doet er goed aan om voordat je op pad gaat, even op onze website te kijken of er wijzigingen zijn doorgevoerd op het traject dat je wilt wandelen.

  Op de site www.wandelnet.nl
  Gaat u naar Wandelroutes.
  U kijkt bij LAW's en Streekpaden.
  De routes zijn alfabetisch gerangschikt.
  U klikt op het betreffende pad.
  Vervolgens op de knop Meldingen en Wijzigingen.
  U vindt een soort Excel tabel met de bekende 3 secties, Tracering, Overnachtingsadressen en Openbaar Vervoer, de rangschikking is dit keer op kaartvolgorde.
  U kunt vanuit deze tabel naar believen een selectie maken en deze afdrukken
  Succes,

  Wandelnet.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons