Meer dan 1.600 km wandelroute in nieuwe wandelrouteplanner

24 september 2015

Wandelrouteplanner Zuid-HollandOp 24 september opende gedeputeerde Han Weber van provincie Zuid-Holland het nieuwe wandelroutenetwerk Hof van Delfland (900 km) én de digitale wandelrouteplanner Zuid-Holland. Met deze routeplanner is er 1600 km wandelroute digitaal beschikbaar.

Trots

Tijdens de opening sprak Han Weber vol lof over de nieuwe planner. "Er staan nu met Hof van Delfland 5 netwerken in deze prachtige wandelplanner, maar daar stopt het niet. Binnenkort volgen meer netwerken. Ik ben er trots op dat we in Zuid-Holland als eerste provincie zo’n mooie toepassing hebben", aldus Weber. Eerder kwamen de netwerken in Duin Horst en Weide, Oost-IJsselmonde, Krimpenerwaard en Dordrecht/Kinderdijk/Biesbosch gereed. De planner is ontwikkeld i.s.m. Wandelnet, de provincie Zuid-Holland en diverse regio's.

Van knooppunt naar knooppunt

Het wandelroutenetwerk Zuid-Holland is bewegwijzerd met een knooppuntsysteem waarbij u loopt van knooppunt naar knooppunt. De knooppuntenpaaltjes onderweg laten de volgende knooppunten zien. Door deze bewegwijzerde wandeltrajecten met elkaar te combineren kunt u een wandeling op maat lopen. Langs de route of op startpunten staan informatiepanelen. Dat alles is nu digitaal beschikbaar via de wandelrouteplanner. Op termijn zal de planner een landelijk karakter krijgen; eind van dit jaar wordt ook het Wandelnetwerk Achterhoek toegevoegd. De verwachting is dat meer regio’s in Nederland gaan volgen.

Wandelweekend Hof van Delfland

De opening van het wandelroutenetwerk Hof van Delfland is de aftrap van het Wandelweekend dat plaats zal vinden op 26 en 27 september a.s. Op tal van locaties langs het netwerk vinden meer dan 60 activiteiten plaats voor jong en oud. Ook Wandelnet organiseert een wandeling, startpunt is Den Haag. Wandel ook mee!

Meer weten over het wandelweekend? Kijk op www.heerlijkbuiten.nl/wandelweekend.

Fotobijschrift: gedeputeerde Han Weber (rechts) opent samen met Arie de Jong, voorzitter van Wandelnet de wandelrouteplanner

Steun ons