Meer wandelaars en fietsers op pontjes Rivierengebied

15 november 2017

voetveer Druten RivierengebiedDe fiets- en voetveren in het Rivierengebied brachten een record aantal passagiers naar de overkant. Het pontje bij Culemborg profiteerde mooi van de nieuwe NS-wandeling Waterlinie Culemborg.

Record aantal passagiers

Nog nooit eerder namen zoveel mensen in het Rivierengebied een pontje naar de overkant. In het vaarseizoen 2017 werden op de tien recreatieve fiets- en voetveren samen maar liefst 132.191 passagiers overgezet. Daarmee werd het oude record, 114.596 overzettingen in 2016, verbroken. Het mooie voorseizoen en de uitbreiding van het aantal vaardagen hebben daar zeker aan bijgedragen.

NS-wandeling en wandelnetwerk

Opvallende stijgers in het afgelopen vaarseizoen waren het Liniepontje bij Culemborg en het Pontje Ham bij Maasbommel. Het Liniepontje maakt deel uit van de nieuwe NS-wandeling tussen Houten en Culemborg en verdubbelde het aantal overzettingen naar ruim 8000. Het pontje krijgt nu meer wandelaars dan fietsers als passagier. Het Pontje Ham vaart over de Maas en is sinds dit jaar opgenomen in het wandelnetwerk van het gebied. Het aantal overgezette wandelaars en fietsers steeg van 4.356 naar 5.589.

Meeste passagiers voor Pont Beuningen

Bijna alle pontjes brachten meer fietsers en wandelaars naar de overkant. De pont van Beuningen naar Slijk-Ewijk zette de meeste passagiers over, in totaal 19.529 mensen maakten de oversteek over de Waal. Dat is ruim 5000 meer passagiers dan in het vorige vaarseizoen. Alleen het veertje Heukelum-Galgenwaard over de Linge zette dit jaar minder passagiers over. Maar dit veertje kende dan ook een korter vaarseizoen dan in de voorgaande jaren.

Pontjes in 2018

Het nieuwe vaarseizoen start in mei 2018. Meer informatie vind je op de  website Uit®waarde.

 

Foto: de veerpont Druten Dodewaard (Uit®waarde)

Steun ons