In memoriam: Eef Boeve

20 augustus 2018

Eef BoeveVandaag bereikte ons het trieste bericht van het onverwacht overlijden van vrijwilliger Eef Boeve. Eef was tot 2013 padcoördinator van het Floris V-pad, waaraan hij met hart en ziel verknocht was.

Eef was een voorvechter van het wandelen over onverharde paden. Naast zijn betrokkenheid bij het Floris V-pad was hij ook de bedenker van het Groene Hartpad en talloze andere korte- en lange-afstandswandelroutes in en om zijn geliefde Delft. Namens wandelvereniging TeVoet behartigde hij de wandelbelangen in Zuid-Holland.

Eef behoorde tot de pioniers onder de wandelaars die Nederland aan het wandelen heeft gebracht. Voor al het werk dat hij deed ontving hij in 2007 zeer terecht een lintje. Daar was hij erg trots op, maar hij liep er niet mee te koop. Behalve in de wandelwereld heeft hij ook zijn sporen verdiend in de architectuur.

We hebben Eef leren kennen als een opgewekt en positief ingesteld mens. Een echte levensgenieter, die graag buiten was. Eef was ook een veelzijdig en diepzinnig mens, bezig met levensvragen. Maar altijd beschouwde hij het leven met een opgewekte glimlach.

Namens het bestuur en bureau van Wandelnet,
Toon Naber, voorzitter

Foto: Eef Boeve bij de verschijning van de nieuwe gids van het Floris V-pad in 2009

Steun ons