In memoriam: Harry Jansen

30 juli 2015

In memoriam: Harry JansenVandaag bereikte ons het trieste bericht van het overlijden van Harry Jansen. Onze gedachten en oprecht medeleven gaan uit naar zijn vrouw Riky, want Harry en Riky waren onafscheidelijk.

Wandelen en buiten zijn waren Harry’s grote passies. Maar liefst 26 jaar zette hij zich met Riky vol enthousiasme in als vrijwilliger van Wandelnet. Voor het Grenslandpad beheerde hij de etappe Reusel – Witrijt en hij was, uiteraard met Riky aan zijn zijde, vaste standmedewerker op elke beurs waar Wandelnet aan deelnam. Harry had alle LAW’s en Streekpaden gelopen en wist dus elke beursbezoeker feilloos te voorzien van informatie.

Harry beheerde tot de opheffing ook de oude NS-wandeling Tongelreep en was tot 9 jaar geleden markeerder van het Pelgrimspad en het Krijtlandpad. Maar daar bleef het voor Harry niet bij. Het IVN kon ook rekenen op zijn inzet, evenals het ANWB-ledenhulpkorps en Stichting Goedkamp. Zeer terecht zijn Harry en Riky in 2007 benoemd tot lid in de orde van Oranje-Nassau.

We hebben Harry leren kennen als een bescheiden mens, die niet snel met zijn mening kwam, maar iemand met een warm hart voor het buitenleven en de wandelwereld. Hij was een zeer betrokken, energieke en enthousiaste vrijwilliger. Op 3 augustus was de crematieplechtigheid.

Namens het bestuur en bureau van Wandelnet,
Arie de Jong, voorzitter


Lees hier het interview met Harry dat hij vorig jaar naar aanleiding van zijn 25-jarige jubileum als vrijwilliger gaf.

Steun ons