Met het IJsselpad geniet je volop van de rivier

4 juli 2017

Dolf Logemann IJsselpadDolf Logemann bedacht zelf een wandelroute. Langs de IJssel, van het beginpunt bij Westervoort tot haar monding bij Ramspol.

Vrijwilliger Wandelnet

Wandelnet vrijwilliger Dolf Logemann uit Zutphen ontwikkelde zelf een wandelroute langs de IJssel. Gewoon omdat hij enthousiast is over dat prachtige landschap. De route is 177 kilometer lang en verdeeld in 11 etappes van maximaal 20 kilometer. Je wandelt zoveel mogelijk dicht langs de IJssel, over de dijk of door de prachtige uiterwaarden. Alleen waar dat echt niet mogelijk is, gaat de route het achterland in.

LAW's en Streekpaden

Het IJsselpad blijft steeds aan de oostkant van de IJssel en gaat langs Doesburg, Zutphen, Deventer, Zwolle en Kampen. Langs bloemrijke weilanden, graslanden met ganzen en hier en daar een beverburcht. Het is een nieuwe route die soms even samenvalt met een bestaande LAW of Streekpad. Dan zie je de bekende wit-rode of geel-rode markering en loop je even een stukje van het Hanzestedenpad, Graafschapspad, Trekvogelpad of Maarten van Rossumpad.

IJsselpad

Het IJsselpad is niet gemarkeerd in het veld. Maar je weg vinden is gemakkelijk. Voor de routebeschrijving, de routekaartjes, de gpx-file en informatie over het routegidsje ga je naar de website van het IJsselpad. En wil je niet de hele route in een keer lopen? Dat is ook goed mogelijk want alle etappes beginnen en eindigen bij een NS-station of een bushalte.

Dolf Logemann is markeerder van het Hanzestedenpad en adviseur ecologie en natuurbeleid bij een groot adviesbureau.

 

Foto: Dolf Logemann

Steun ons