Miljoenenpubliek voor Limburgse natuurgebieden

23 mei 2017

In 2016 werden de 35 natuurgebieden van Limburg in totaal 24 miljoen keer bezocht. Vaak voor een wandeling. NBTC-NIPO Research heeft het onderzoek uitgevoerd in opdracht van Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Limburgs Landschap.

wandelen-populair-limburgMisschien niet geheel onverwacht is Zuid-Limburg met de Vijlenerbossen, het Gulp- en Geuldal en Gerendal, Geleenbeekdal, de Brunssummerheide en de Sint-Pietersberg het meest populair, maar ook de rest van de provincie is zeer in trek. Mookerheide en Maasduinen in Noord-Limburg, en Leudal en Maasplassen in Midden-Limburg trekken ook een miljoenenpubliek.

Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten en Limburgs Landschap beschouwen de uitkomsten als bevestiging van de populariteit van de Limburgse natuur en als blijk van waardering voor het beheer van deze gebieden en de voorzieningen voor wandelaars en fietsers. Het belang van de populariteit van de natuurgebieden is groot volgens de terreinbeheerders. “Een bron van werkgelegenheid, een basis voor voldoende beweging en een fundament voor de leefbaarheid in de dorpen,” stelden de drie organisaties bij de aanbieding van het onderzoek aan de Gedeputeerden Mackus en Geurts. De grote uitdaging voor Limburg blijft de financiering van de aanleg en het beheer en onderhoud van de natuur en recreatieve voorzieningen.

Meer informatie:

Steun ons