Minder asfalt voor Marskramerpad

21 maart 2016

grasdijk Waterleidingkanaal MarskramerpadHet Marskramerpad gaat van de ene naar de andere kant van het Waterleidingkanaal. Wandelaars verruilen het zwarte asfalt voor een mooie, groene grasdijk.

Breukelen

Hans Wortel, markeerder op het Marskramerpad tussen Hollandsche Rading en Breukelen, is deze dagen weer op pad. Verdwenen markeringen en een routewijziging vragen om zijn aandacht.

verdwenen markering

Eind 2015 werd de brug over het Amsterdam-Rijnkanaal bij Breukelen gerenoveerd. Daarbij zijn de markeringen van het Markskramerpad verdwenen. Wandelaars merkten het op en gaven het door. Hans Wortel ging dus afgelopen week op pad om nieuwe markeringen aan te brengen.

grasdijk

Binnenkort kan hij weer aan het werk. Het Marskramerpad verhuist op het traject tussen Hollandsche Rading en Breukelen van de ene naar de andere kant van het Waterleidingkanaal. Een mooie verbetering, kijk op het kaartje. Hans Wortel: “Lopend vanuit de richting Hollandsche Rading gaat de route straks na Fort Tienhoven over de grasdijk aan de linkerkant van het Waterleidingkanaal, gelijk op met het Waterliniepad. De route gaat dus niet meer over de geasfalteerde Scheendijk aan de rechterkant. Zodra het nieuwe boekje uitkomt breng ik de nieuwe markeringen aan en verwijder ik de oude”.

route beschikbaar

Het Marskramerspad ligt er deze zomer dus weer prachtig bij. Alle reden om de route te gaan lopen. Op Wandelnet is de vernieuwde route over de grasdijk al verwerkt. Het nieuwe boekje wordt rond de zomer verwacht.

Foto: grasdijk langs Waterleidingkanaal (Hans Wortel)

Steun ons