Miniatuurkunst langs LAW’s

10 augustus 2017

kunstproject Pieterpad en FlorisVEen kunstroute met beschilderde steentjes tussen Pieterburen en de Sint Pietersberg. Met stenen die zelf verder op reis gaan! Je kunt ze op hun tocht volgen.

Wandelroute

Kunstenares Andrea Haandrikman wandelde in juli van het Groningse Pieterburen naar de Limburgse Sint Pietersberg. Als een mooie en positieve verrassing voor andere wandelaars, legde ze haar miniatuurkunst langs de route. Kleine beschilderde stenen met een boodschap en een verhaal. Telkens twee stenen op dezelfde plek. De ene steen blijft daar liggen en andere … die mag verder op reis. “Let me travel” staat er als aanmoediging op.

Stenen op reis

Het project is een succes want zo direct na de start zijn er al stenen op pad. “Zeven stenen zijn al op reis gegaan en hebben een nieuwe plek gekregen” zegt Andrea blij, “en drie reizende stenen zijn onderweg naar een nieuwe locatie”. De reis van de stenen is te volgen op de website die bij elke steen hoort en waarop verhalen over de steen worden achtergelaten.

Floris V-pad

Andrea Haandrikman plaatste eerder stenen langs haar wandelroute. In 2015 legde ze stenen neer op haar tocht van Espalionin in Frankrijk naar Santiago de Compostella in Spanje en in 2016 langs het Nederlandse Floris V-pad.

Alle informatie over het project vind je op Caminostones.

Foto: steentje onder markering van een LAW en een Streekpad (Andrea Haandrikman)

Steun ons