Moeders aan de wandel

29 september 2015

Er zijn wel honderd verschillende redenen waarom mensen gaan wandelen. Uit onderzoek weten we wat de belangrijkste motieven zijn. Maar hoe leuk is dit berichtje van Ingrid Sikking dat ik van onze vrijwilliger Bert doorgestuurd kreeg:

 

 

 

 

 

Motivaties van wandelaars

Uit onderzoek weten we dat de belangrijkste motivaties om te gaan wandelen zijn: 'ontspanning' (85%), 'gezondheid' (66%) en 'natuurbeleving' (53%). Het is maar een indeling, maar in veel gevallen speelt de 'sociale component' ook een belangrijke rol. Met je vrienden het Marskramerpad lopen, met je partner 's avonds een blokje om om de dag door te nemen. Maar blijkbaar dus ook met mede-moeders onder schooltijd om eens even de ervaringen van het moeder-zijn te delen. Naast leuk en gezellig ook nog eens heel functioneel!

Belang van wandelen

Het toont opnieuw weer aan welke functies wandelen allemaal heeft. Het gaat niet alleen om de economische factor van wandelen (oké, na afloop wel een drankje in het café). Bij het lezen van dit artikeltje dacht ik weer: 'zie je, wandelen is zo 'dicht bij''. Zo gemakkelijk, dicht bij huis, zonder dat je hulpmiddelen nodig hebt, zonder dat het iets hoeft te kosten. Zo vanzelfsprekend! Een goed pad, een veilige omgeving en goed gezelschap zijn belangrijke ingrediënten. Wandelen 'levert zo veel meer op' dan je in eerste instantie zou denken.

Bij onze school ken ik niet zo'n clubje. Misschien moest ik maar eens... eerst mijn agenda leeg zien te maken ;-)

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons