Natte voeten ?!

7 juni 2016

De laatste dagen is het veel in het nieuws: natte voeten, overal in Europa. Rivieren treden buiten hun oevers…

Ruimte voor de Rivier

In Nederland is bijna het project ‘Ruimte voor de Rivier’ afgerond. Een omvangrijke klus, met name om rivieren letterlijk meer ruimte te geven als er meer water door heen moet. Of zoals officieel in de projectdoelstelling staat: ‘voor een veiliger rivierengebied en een aantrekkelijke woonomgeving’. Vaak zijn het projecten met behoorlijke consequenties.

Wandelen

Eén van die consequenties in positieve zin kan zijn dat er ook meer ruimte komt om te struinen, te wandelen. Natuurlijk niet als net die ruimte echt nodig is voor de extra waterberging. Maar meestentijds zijn het mooie, natuurlijke uiterwaarden waar je prachtige wandelingen kunt maken. Of beter nog; waar je eindeloze tochten kunt maken in een ‘ruige’ natuurlijke omgeving. Hoe wil je Nederland Waterland beleven!

Idee

Kort geleden opperde onze beleidsvrijwilliger ‘wandelen langs water’ het idee om één of meer Lange-Afstand-Wandelpaden te realiseren, gebaseerd op de projecten van Ruimte voor de Rivier. Direct kreeg dit idee bijval van anderen.

Natte voeten

Hoewel het project van Ruimte voor de Rivier natuurlijk gericht is op ‘droge voeten’, zien wij het wel zitten om hier en daar een klein beetje ‘natte voeten’ op te lopen ;-) Zolang het maar met wandelschoenen begaanbaar is…!

Wandelnet wil binnenkort in overleg treden om dit idee verder te bespreken.

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons