Natuurbrug Laarderhoogt ook voor wandelaars

23 februari 2015

Natuurbrug LaarderhoogtOver de Natuurbrug gaat een mooi pad voor wandelaars, fietser en ruiters. De brug zelf bestaat nu nog vooral uit zand, maar dat verandert de komende jaren. “Geleidelijk ontstaat er een zandlandschap met bossen en heidevelden” zegt Bert van der Moolen van het Goois natuurreservaat, “Die leefomgeving is karakteristiek voor het Gooi”. Wandelaars over het Noord-Hollandpad zullen de natuurbrug in de toekomst gaan gebruiken. In het voorjaar wordt de nieuwe natuurbrug in de route opgenomen.

Verbinden van gebieden

De aanleg van de natuurbrug maakt deel uit van het landelijke Meerjarenprogramma Ontsnippering (MJPO), waarin natuurgebieden weer met elkaar worden verbonden. “Rijkswaterstaat heeft samen met provincie Noord-Holland, het Goois Natuurreservaat en de gemeenten Laren en Blaricum een mooie verbinding voor de dieren gebouwd en tegelijkertijd het recreatiegebied van mensen vergroot” zegt Nancy Scheijven van Rijkswaterstaat. “Deze bijdrage aan de kwaliteit van de leefomgeving is voor Rijkswaterstaat erg belangrijk. We bouwen niet alleen wegen en vaarwegen, maar realiseren ook groene infrastructuur, zodat gebieden, die door wegen of waterwegen van elkaar gescheiden zijn, weer met elkaar verbonden worden.”

Kunstwerk kleurt met seizoenen

Kunstenares Tamar Frank ontwierp voor het ecoduct een lichtkunstwerk, dat met de seizoenen mee kleurt. Wie onder de natuurbrug doorrijdt, ziet in de wintermaanden een ijsblauwe tint. Wie er in de zomer passeert, ziet een paarskleurige verlichting die verwijst naar de omliggende heide, die op dat moment volop in bloei staat.

 

Bijschrift foto: onthulling informatiepaneel Laarderhoogt, v.l.n.r. Bart van der Moolen (Goois Landschap), Ton Stam (gemeenten Laren), Jaap Bond (provincie Noord-Holland). Niet op de foto maar wel aanwezig Nancy Scheijven (Rijkswaterstaat)

Steun ons