Natuurkampeerterreinen in de winter

3 oktober 2016

winterkamperen HessenoordNa de zomer de tent opbergen? Dat is niet nodig. Veel natuurkampeerterreinen ontvangen je ook in de herfst en winter met open armen.

Terreinen

Je weet zeker dat je een plek hebt en je hebt alle ruimte die je je maar kunt wensen. Op de terreinen is het stil. Na je wandeling stook je een vuurtje en geniet je met een warme kop koffie in je hand van de sterrenhemel of misschien wel van de roep van een uil. Kamperen in de winter is een unieke ervaring. Maar liefst 23 Natuurkampeerterreinen blijven het hele jaar open en hebben speciale voorzieningen voor jou als wintergast.

Voorzieningen

Alle Natuurkampeerterreinen die open blijven geven aan welke voorzieningen ze bieden in de winter, dit kan variëren van een verwarmd sanitair of een slechtweerruimte tot de mogelijkheid om zelf een vuurtje te stoken bij je tent of caravan. Op bijna alle terreinen is er elektra beschikbaar op de kampeerplek en zes terreinen hebben ook (verwarmde) trekkershutten te huur. Een overzicht van terreinen waar je ook in de herfst en winter kunt kamperen staat op Natuurkampeerterreinen.

Uitrusting

Winterkamperen vraagt wat extra aandacht voor je uitrusting. Vriest het? Neem een dikkere slaapmat mee en doe er eventueel een extra isolatiemat onder. Denk verder aan thermokleding, warme slaapzakken, laagjes kleren voor overdag en bescherming tegen regen.

Najaarsactie

Op de Natuurkampeerterreinen is de Natuurkampeerkaart verplicht. Deze kaart vind je in Het Groene Boekje en is te koop bij Natuurkampeerterreinen. Koop je nu het Groene Boekje 2016? Dan krijg je in januari ook Het Groene Boekje 2017 thuisgestuurd.

 

Foto: winterkamperen op Natuurkampeerterrein Hessenoord

Steun ons