Natuurkampeerterreinen onverminderd populair

28 maart 2019

NatuurkampeerterreinenKamperen in de natuur is populair. De overnachtingscijfers op de Natuurkampeerterreinen stegen in 2018 met maar liefst 17%.

Rust, ruimte en vrijheid

Een verklaring voor de stijging in het aantal overnachtingen ligt deels bij het warme weer in de afgelopen zomer. Maar kampeerders zien ook steeds vaker de meerwaarde van de Natuurkampeerterreinen. Marieken Nieuwdorp, directeur van De Groene Koepel: “Mensen zoeken de natuur op om even te ontvluchten aan de drukte en de hectiek van alledag. En waar kom je beter tot rust dan op een Natuurkampeerterrein? De rust, de ruimte, het gevoel van vrijheid. Op onze mooie terreinen is kamperen nog écht kamperen.“

België sluit aan

Naast de 134 Natuurkampeerterreinen in Nederland en elf in Frankrijk, is er in 2019 voor het eerst een Belgisch kampeerterrein aangesloten. Natuurkampeerterrein Beau Rêve ligt midden in de Belgische Ardennen en is een oase van rust en ruimte.

Groepskamperen populair

Ook het groepskamperen neemt in populariteit toe. Het aantal overnachtingen steeg met 7%. Met de aanwinst van maar liefst vijf nieuwe GroepsNatuurkampeerterreinen is ook het netwerk flink vergroot.

De Groene Koepel

In de huidige, sterk veranderende recreatiemarkt zet De Groene Koepel zich in voor de ‘groene verblijfsaccommodaties’: Natuurkampeerterreinen, GroepsNatuurkampeerterreinen en de Trekkershutten.

 

Foto: Kampeergeluk (De Groene Koepel)

Steun ons