Nederlands Kustpad deel 2

Terug naar forum overzicht

Nederlands Kustpad deel 2 LAW 5-2

Naar de routepagina
76reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. TeunSpaans

  Gisteren het laatste deel van het "Hollands kustpad" gelopen: van Julianadorp naar Den Helder. Goede bewegwijzering. Mooie planten in het duindeel en mooi wijds uitzicht langs de dijk.
  http://teunspaans.blogspot.nl/2015/06/hollands-kustpad-julianadorp-den-helder.html

  Tussen de 5 en 10 jaar over dit pad gedaan - we wandelden vooral in het begin maar incidenteel. Maar absoluut een prachtig pad met veel afwisseling: zand, zee, duinen, bollenvelden, steden, kassen. en dorpjes.

 2. Trudy

  Etappe Brouwerskolkweg Overveen - Wijk aan Zee
  Vooral in het eerste gedeelte erg weinig markering aanwezig waardoor ik regelmatig of verkeerd liep of op het fietspad naar ijkpunten op het kaartje liep. Ik was blij dat ik het boekje bij mij had want zonder was het niet gelukt. Mooie route maar minpunt zeker de markering
  Vgr

 3. bmvandevelde

  Ik ben van plan om het LAW te volgen naar de Duitse Grens. Ik ben begonnen in Hoek van Holland en ben inmiddels aanbeland in Katwijk. Wat is dit toch een prachtige route. Een greep van wat ik op een dag ben tegengekomen: het paleis van de koning(in), eekhoorn, wilde paarden, Schotse Hooglanders, spechten, herten, landgoederen, duinmeren, strand en zee. Waanzinnig. Ik kan iedereen deze route van harte aanbevelen. Ik ben van plan om binnenkort een blog te beginnen om mijn ervaringen en tips te delen. Ik vond het overigens wel verwarrend dat bij Meijendel er een andere route van de NS dwars door de aangegeven route liep, die ook met rood/wit wordt aangegeven. Deze komt ergens anders uit, waardoor ik helaas (?) 5 km heb moeten omlopen.

 4. schuttermajoor

  Ik heb in januari en begin februari samen met mijn hond het tweede deel van het Nederlands Kustpad gelopen, zowel naar Den Helder als naar den Oever. Vaak liep ik daarbij niet op het Pad maar er langs omdat het tweede deel van het Kustpad veel en soms ook hele lange trajecten heeft die verboden zijn voor honden en waarvoor je dus een alternatieve route moet volgen. Dat is mij in alle gevallen gelukt, maar ik denk dat ik daardoor wel een stuk van de aantrekkelijkheid van dit deel van het Kustpad gemist heb. Niettemin, dank aan allen die meewerken aan het ontwikkelen en instandhouden van dit deel van het Kustpad. Voor anderen die ook van plan zijn met een hond dit deel van het Kustpad te lopen: op http://home.kpn.nl/wedelman/wandelenmetjehond/nederlandskustpad2.html kan je alle informatie vinden over de beperkingen voor honden in de vorm van verboden en hindernissen, en alternatieve routes om deze te ontwijken.

 5. Stefan40

  02-Jan-15 heb ik van Egmond aan Zee naar Schoorl gelopen.
  Alle paden zijn goed en prima aangegeven zoals vermeld.

 6. JosvanVenrooij

  Wij startten in Hoek van Holland en zijn inmiddels tot Petten gevorderd. Van onze avonturen en bevindingen onderweg houden wij getweeën het weblog van een wandeling bij op www.samenuitenthuis.wordpress.com, met wandelverslagen, foto's en wat voorts ter tafel komt.

 7. ElvO

  Op 6 augustus hebben we de etappe Egmond aan Zee - Schoorl gelopen. Wat werkelijk een grote verrassing was, dat er hier heel veel heide in bloei staat. Dat maakt deze route in de maand augustus een pareltje! Van harte aanbevolen.

 8. A3Holtzer

  Wat een prachtig deel van dit pad; het deel tussen Den Haag Centraal en Katwijk aan Zee! Zeker na het eerder deel hiervan. Schitterend landschap met prachtige duinen. Wij hebben hier gisteren, 29 mei, ontzettend van genoten.
  Soms mag de afwijkende markering (paaltjes rondom beschilderd) verwarring wekken, maar zoals eerder gezegd moet het met gezond verstand te doen zijn.
  Jac en Coby Braat
  Ria en Adrie Holtzer (padmarkeerder Streekpad 17)

 9. Zuid57

  We dachten dat het binnenwandelen van Haarlem een saai laatste stuk van deze fraaie etappe zou betekenen maar niets was minder waar! Op het kaartje leek het een beetje of we tussen de huizen door zouden wandelen maar het werd een wandeling over een lommerrijk laantje naast het water: de Brouwersvaart. Het gaf ons nieuwe energie voor het laatste stuk.
  Etappe: De Zilk- station Haarlem.

 10. JosvanVenrooij

  De kunst van het omdenken, is een wandelverslag van de etappe De Zilk Haarlem van het Kustpad op www.samenuitenthuis.wordpress.com, weblog van een wandeling.

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons