Nederlands Kustpad deel 2

Terug naar forum overzicht

Nederlands Kustpad deel 2 LAW 5-2

Naar de routepagina
78reacties
Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
 1. Zuid57

  We dachten dat het binnenwandelen van Haarlem een saai laatste stuk van deze fraaie etappe zou betekenen maar niets was minder waar! Op het kaartje leek het een beetje of we tussen de huizen door zouden wandelen maar het werd een wandeling over een lommerrijk laantje naast het water: de Brouwersvaart. Het gaf ons nieuwe energie voor het laatste stuk.
  Etappe: De Zilk- station Haarlem.

 2. JosvanVenrooij

  De kunst van het omdenken, is een wandelverslag van de etappe De Zilk Haarlem van het Kustpad op www.samenuitenthuis.wordpress.com, weblog van een wandeling.

 3. Team Wandelnet

  Beste Jose,  Heb je de mountainbikers na half elf op de paden aangetroffen? Er is een afspraak tussen PWN en mountainbikers, dat ze zondag na half elf niet op de wandelpaden mogen fietsen (wel op weekse dagen en zondagochtend voor half elf).  Met vriendelijke groet  Fred Triep, Team Wandelnet

 4. Kassandrus

  Afgelopen week liepen wij het, bijzonder fraaie traject tussen Haarlem en Santpoort Noord (station). De route voert via Bloemendaal aan Zee naar het strand en vlak voor IJmuiden, buigt de route weer de duinen in. Hier bleek het pad grotendeels te zijn ondergelopen. Er wordt een alternatieve route via de Zeeweg aangegeven, maar wij konden de eigenlijke route heel goed volgen door "geitenpaadjes" vlak naast de hoofdweg, te volgen.

 5. Hanneke

  Punt 15, kaart 15, bladzijde 54, regel 2, editie 2013:
  Toeganskaarten voor de Waterleidingduinen ( 1,50 p.p,) kun je ook kopen bij het betaalhok van het parkeerterrein

 6. Hanneke

  Aan het eind van de strandwandeling (punt 15, kaart 14, pagina 52 editie 2013) wandel je omhoog naar het Langevelderslag. Hier vind je aan de landzijde tal van horecamogelijkheden. Het lijkt in eerste instantie niet veel, maar als je een van de trappen tussen de gebouwtjes omhoog klimt, verschijnen plotseling heel veel zeer aantrekkelijke terrasjes met honderden zitplaatsen.

 7. ambulare

  De beschrijving van 't Zand naar Oudesluis klopt. Het is niet net voor de windmolens rechtsaf maar dit is zeker honderd of meer meter. Meteen na industrieterreintje waar de Zijperdijk over het Noordhollandsch Kanaal gaat ga je rechtsaf over de dijk. De markering is hier ook onduidelijk, je denkt rechtdoor te moeten. Gebruik dan ook de oude markering met dubbele tekens als aanduiding voor richtingsverandering of een roodwitte pijl.

 8. Team Wandelnet

  Beste Hanneke,  Bedankt voor de tip over het lunchhuisje. Daar hebben de wandelaars wat aan.  Veel plezier met je tocht over het Kustpad  Fred Triep, Team Wandelnet

 9. Hanneke

  Vlak voor punt 4 op Kaart 04, etappe Monster-Ockenburg, troffen we een erg gezellig ( biologisch) lunchhuisje aan onder het dak van de kinderboerderij, genaamd: Pluk Den Haag.
  Openingstijden: woensdag tot zondag van 10 tot 16 uur.
  Beslist een aanrader! Ligt slecht 10 m van de route.

 10. JosvanVenrooij

  Wij lopen het Hollands Kustpad, van Hoek van Holland naar Den Helder. Over onze belevenissen en bevindingen onderweg houden wij een weblog bij: www.samenuitenthuis.wordpress.com

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.
Steun ons