Nederlands Kustpad deel 3 genomineerd

9 december 2013

Nederlands Kustpad deel Friesland en GroningenHet Nederlands Kustpad deel 3 is doorgedrongen tot de laatste drie in de verkiezing 'Wandelroute van het Jaar 2014'. Samen met het Watersnoodpad (BDU uitgevers) en de gids Kroeglopers (Gegarandeerd Onregelmatig) gaat het Kustpad strijden om de felbegeerde titel.

Het Nederlands Kustpad deel 3, Friesland-Groningen vormt samen met deel 1 (Zeeland-Zuid-Holland) en deel 2 (Zuid- en Noord-Holland) het langste aaneengesloten wandelpad van Nederland, in totaal 725 km. Deel 3 kent een verrassend landschap, zeker als je niet uit het 'hoge noorden' komt. Wandel over oude zeedijken en geniet van de prachtige vergezichten.

De jury van de verkiezing selecteerde tien titels voor de 'longlist' uit het ruime aanbod van Nederlandstalige wandelgidsen die in de periode oktober 2012 - november 2013 zijn verschenen. Ze hanteerde daarbij een aantal criteria zoals exclusiviteit voor wandelaars, originaliteit en de verhouding verhard/onverhard.

Uit deze longlist zijn nu drie titels gekozen. Op zaterdag 1 maart maakt de jury tijdens de 10e Fiets en Wandelbeurs in de Amsterdam RAI de winnaar bekend. Deze auteur of uitgever mag een bijzondere wandeltrofee mee naar huis nemen. Wandelnet won eerder in 2010 en in 2013 de verkiezing met de Stelling van Amsterdam en Streekpad De Brabantse Wal.

Steun ons