Nederlandse pelgrimsroute Walk of Wisdom geopend

17 juni 2015

walk of wisdomWalk of Wisdom is een nieuwe pelgrimsroute gebaseerd op het al bestaande Streekpad Nijmegen. Op 21 juni zwaait burgemeester Hubert Bruls van Nijmegen de eerste pelgrims uit.

De route

Walk of Wisdom is een ruim 136 km lange route met als start en finish de Stevenskerk in Nijmegen. De pelgrim komt op de wandeling door de prachtige natuur van de Ooijpolder, over de Duivelsberg, door de pittoreske plaatsjes Grave en Ravenstein en langs de schitterende uiterwaarden van de Waal. De route volgt in grote lijnen het, door Wandelnet ontwikkelde, Streekpad Nijmegen maar gaat op een aantal punten toch ook haar eigen weg. De pelgrim kan, al naar gelang het tempo, de tocht in vier tot zes dagen lopen.

Pelgrimeren

De pelgrimsroute is niet verbonden met een specifieke religie maar wil de wandelaar uitdagen om de telefoon even een paar dagen uit te zetten, het internet te laten voor wat het is en de tijd te nemen om na de denken over het leven. Een belangrijk onderdeel van de Walk of Wisdom is het hedendaags getijden- en pelgrimsboek Seizoenen van het Leven. In dit boek staan gedichten en miniaturen rond universele levensthema’s en vertellen bekende Nederlanders over een belangrijke levenservaring. Pelgrims die de route uitlopen, mogen een pagina aanleveren voor toekomstige uitgaven van het boek.

Inschrijven

Pelgrims die de Walk of Wisdom willen lopen kunnen zich aanmelden via Walk of Wisdom. Er worden maximaal 75 startbewijzen per dag afgegeven. Het inschrijfgeld bedraagt € 22,- en daarvoor ontvangt je de routegids, een speld met het icoon van de route, een pelgrimsveter en het pelgrimspaspoort.

Steun ons