Nederlandse wadden gekozen tot mooiste natuurgebied

1 november 2016

Vuurtoren Texel WaddenwandelenHet publiek heeft het Nederlandse Waddengebied uitgeroepen tot mooiste natuurgebied van Nederland. Maar liefst 15.135 mensen stemden op de winnaar.

In totaal brachten 87.903 mensen hun stem uit. Het Nederlandse Waddengebied kreeg de meeste stemmen, op de voet gevolgd door De Veluwe en de Hollandse Duinen. De vakjury wees daarnaast zelf een vierde gebied als winnaar aan: de NL Delta Biesbosch-Haringvliet.

Alle winnaars ontvangen maximaal 300.000 euro om te investeren in natuurontwikkeling en in kwaliteitsverbetering. Ook worden de winnende gebieden de komende jaren in binnen- en buitenland gepromoot als iconen van de Nederlandse natuur.

De verkiezing werd uitgeschreven door het Ministerie van Economische Zaken. Staatssecretaris Van Dam: “Het is schitterend om te zien hoeveel energie deze verkiezing heeft losgemaakt. Er is de afgelopen weken enthousiast campagne gevoerd door de genomineerden om hun natuurgebied op de kaart te zetten”.

De aftrap van de publieksverkiezing van het 'Mooiste Natuurgebied van Nederland' was op 10 oktober. Er waren 13 natuurgebieden genomineerd. Het publiek kon tot 31 oktober 13.00 uur een stem uitbrengen.

 

Foto: vuurtoren Texel (Wandelnet)

Steun ons