Negende gids voor Pieterpad deel 2

28 september 2016

Pieterpad deel 2Het Pieterpad deel 2 heeft voor de 9e keer een nieuwe gids gekregen. Na al die jaren bleek de route toch nog beter en mooier te kunnen.

Zo wandel je nu bij de plaatsen Zelhem, Heuven, Montfort en op de Sint-Pietersberg over onverharde paden door nieuwe natuur. Vooral het einde van de route is sterk verbeterd.

Het tweede deel van de bekendste route van Nederland loopt van Vorden in de Achterhoek naar Maastricht. Na het nuchtere noorden ontdek je het Bourgondische zuiden. Loop langs Kasteel Vorden, Hoog Elten, de Duivelsberg, de Mookerheide, de Maasheggen en door het Krijtland.

Zwervend langs kapelletjes en knuppelpaden, boswegen en beekpaden eindigt de route nu op het hoogste balkon van Nederland. Dit uitkijkplatform boven de ENCI-groeve, midden in nieuwe natuur, kan weer het startpunt zijn voor nieuwe tochten, mogelijk helemaal naar Marseille. Op vrijdag 7 oktober wordt het nieuwe eindpunt officieel in gebruik genomen en krijgt Natuurmonumenten, de beheerder van het gebied, de eerste gids van het pad uitgereikt.

Deze gids staat vol met de bekende topografische kaarten, routebeschrijvingen in beide richtingen, vele kijkpunten en achtergrondinformatie waardoor je het landschap leert te lezen. De gids is te bestellen via de webwinkel van Wandelnet en www.nivon.nl

Steun ons