Netwerkbijeenkomst Stappend door de stad

15 maart 2016

netwerkbijeenkomst ontwerpaanpakMENSenSTRAAT en Wandelnet organiseren donderdag 7 april de netwerkbijeenkomst “Stappend door de stad”. Kom meedenken over een betere stedelijke inrichting voor voetgangers.

meer fietsen

In steden is vaak veel ruimte ingericht voor auto’s en het openbaar vervoer. Maar steden krijgen te maken met steeds meer en steeds snellere fietsen. Een ontwikkeling die vaak tot onderlinge conflicten tussen weggebruikers leidt. De stad zal haar inrichting moeten aanpassen. De ANWB publiceerde een ontwerpaanpak; met meer ruimte voor de fiets en met aandacht voor lopen als een volwaardige vervoerswijze in de stad. Een ontwerpaanpak die moet leiden tot betere routes en netwerken voor alle verkeersdeelnemers. Wandelnet is blij met de aandacht voor de voetganger in de ontwerpaanpak.

voetgangers

“In de stad is lopen een van de meest effectieve manieren om je te verplaatsen. Trottoirs moeten breed genoeg zijn, en fietsen stallen moet niet ten koste gaan van die voetgangersruimte”, schrijft de ANWB ontwerpaanpak. Wandelnet en MensenStraat denken samen na over de kansen die de aanpak biedt voor voetgangers in de stedelijke omgeving. Tijdens de netwerkbijeenkomst op 7 april gaan deelnemers met elkaar in gesprek over de huidige knelpunten voor voetgangers in de stad en over de mogelijke oplossingen zoals een verfijnde categorisering van maximum snelheden en snelheidslimieten voor fietsers. Ton Hendriks, expert verkeersveiligheid van de ANWB, verzorgt de inleiding.

meepraten

Wil je meedenken of een inbreng leveren? Meld je dan aan via info@mensenstraat.nl. Een eerste schriftelijke reactie op het thema wordt zeer op prijs gesteld. Het maximale aantal deelnemers is 25.

 

Foto: ANWB

Steun ons