Niemand is tégen wandelen

11 november 2014

Regelmatig drop ik dat ik nog nooit iemand tegen ben gekomen die tégen wandelen is... En dat lijkt een voordeel, maar is het niet altijd...!

Vandeweek nog

Joep en ik maakten kennis met de directeur bij Natuurmonumenten, Marc van den Tweel. Niet aan een vergadertafel, maar al wandelend. En terwijl we op het Marskramerpad liepen, zei ik tegen hem ook dat ik nooit iemand tegenkom die tégen wandelen is. Scherp als hij is, slikte hij zijn eerste reactie: 'nou, mooi!' ternauwernood is en realiseerde hij zich ook dat daar een keerzijde aan zit. We hadden het namelijk over decentralisatie en verkokering van beleidsvelden. Niemand is tégen, maar niemand is ook verantwoordelijk.

Met dat 'ons' onderwerp van iedereen is, is het ook van niemand in het bijzonder. Dan dat is nou precies de keerzijde van het feit dat niemand tégen wandelen is. Bij Wandelnet wensen we figuurlijk een 'minister van wandel en fiets'. Maar net zo goed in iedere provincie een gedeputeerde van wandel en fiets. Iemand dus, die vóór wandelen is en niet alleen niet tegen wandelen ;-)

Kastje-naar-de-muur-principe

Gewoon iemand die zich bekommert om de belangen van 6,6 miljoen wandelaars bij de Rijksoverheid en bij de provincies. En niet iemand die steeds roept: "landelijk routenetwerk? Moet je niet bij mij zijn, maar bij 'de' provincies". Of iemand die stelt "neeee, wandelen hoort niet bij economie of natuur maar dan moet je bij infrastructuur of ruimte zijn of juist omgekeerd". Kortom: van het kastje naar de muur...

Bronvermelding: Eeffien

Ik moet nog iets belangrijks melden. De uitspraak 'ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die tégen wandelen is', is eigenlijk niet van mij. Maar van Eeffien, een zeer gewaardeerde vrijwilliger bij Wandelnet die al jaren opkomt voor de belangen van wandelaars. Die Eeffien die ziet het goed. Net als Marc (van den Tweel) trouwens.

We zoeken dus mensen die vóór wandelen zijn en niet alleen niet tégen wandelen ;-)

Of zoals we bij Wandelnet zeggen: mensen met 'hart' voor wandelen. Word wandelambassadeur!

 

 

Ankie
coördinator belangenbehartiging
Wandelnet

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons