Niet zomaar een maandag

26 januari 2016

Mijn maandag begint er mee dat één van de kinderen ziek is. En dat nog wel op een dag die vol overleg met vrijwilligers gepland staat...! En als het even kan, dan moet dat wel doorgaan. Gelukkig staan opa en oma paraat!

Zeeland

Ik heb al vroeg een belafspraak met vrijwilliger Martin. Hij gaat de dag er na naar een overleg bij de provincie Zeeland over een nieuw wandelplan. We praten even bij, zoeken naar stukken die verloren zijn gegaan na een computercrash bij hem en bereiden ons voor op een nieuwe kennismaking met de ambtenaar. Er heeft namelijk (weer...) een wissel plaats gevonden bij onze contactambtenaar. That's life, maar niet altijd handig. Zeker niet nu we op het punt staan met alle provincies afspraken te maken over het landelijk routenetwerk.

Juristen-voer

Dan komt Theo op de koffie. Theo is bij Wandelnet een 'oude bekende', maar nog steeds vol energie en 'in' voor nieuwe dingen. We hebben bedacht een goed overzicht te moeten maken van alle soorten wegen en paden. En dan niet in de zin van type verharding of zo, maar meer in juridisch opzicht. Dus denk dan aan 'openbare wegen' en 'opengestelde wegen', wat het verschil is, wat precies de consequenties zijn voor Wandelnet en/of wandelaars. Hij heeft er zin in en zich al goed ingelezen. Gelukkig hebben we sinds vrijdag een ware jurist als nieuwe vrijwilliger aangetrokken, dus zij gaan samen de klus oppakken!.

Jaarplan

Rond het middaguur komen twee van onze vaste vrijwilligers: Bert en Jan Herman. Ik zorg voor een broodje en we horen hoe Jan Herman zich voorbereidt op de beklimming van de Kilimanjaro voor WarChild. Ja, vrijwilligers kunnen soms zo maar een paar weken 'weg' zijn. We maken er dus nog maar even gebruik van dat hij in Nederland is. Iets later schuift Simon aan. Hij is nog maar net vrijwilliger, maar heeft in zijn loopbaan behoorlijk wat ervaring opgedaan in het politieke proces. We praten dus over de aankomende Tweede Kamerverkiezingen en de prioritering van thema's in de belangenbehartiging voor het komend jaar.

Landschapsvisie

Aansluitend wisselen we van vrijwilligers en onderwerp. Samen met Ben en Paul verkennen we de ontwikkelingen binnen het beleidsterrein van 'natuur en landschap'. Simon blijft zitten, want hij heeft in zijn werk bij de provincie het decentralisatieproces van natuurbeleid van heel dicht bij meegemaakt. Altijd handig om die kennis ook mee te nemen. We komen er op dat wij vanuit het wandelbelang wel wat toe te voegen hebben aan de Landschapsvisie die in ontwikkeling is. Denk aan thema's als toegankelijkheid van het landschap en de beleving van het landschap. Gelukkig heeft Ben een overnachtingsadresje geregeld, want morgen wordt hij al vroeg in Utrecht verwacht voor Wandelnet. Hij neemt deel aan de werkplaats 'landschap' in het kader van de Omgevingsvisie.

Op de fiets

We praten nog even na en dan race ik op de fiets naar huis. Mijn ene zoontje ophalen bij de BSO, de andere bij opa en oma... Gelukkig heeft mijn man gekookt en staat de pasta te dampen als ik thuis kom...

Een volle dag met veel vrijwilligers. Ik geniet daarvan en ervaar hoe veel slagkracht we met deze organisatie kunnen genereren. Nog even bootcampen bij de sportschool om de kop leeg te maken en dan is de dag weer voorbij. Op naar morgen...!

Ankie

Reacties op deze blog:

Inloggen of registreren (gratis) is nodig om een reactie of bericht te kunnen plaatsen.

Er zijn nog geen forumberichten over dit onderwerp.

Steun ons