Nieuw: Nederlands Kustpad deel 1 en Grenslandpad

12 maart 2014

Nederlands KustpadDit wandelseizoen kunt u op pad met twee nieuwe wandelgidsen: het Nederlands Kustpad deel 1 en het Grenslandpad. Wandelen langs de grenzen van Nederland dus!

Het Nederlands Kustpad deel 1 (Sluis  - Hoek van Holland) is de vervanger van het Deltapad en vormt samen met deel 2 (Zuid- en Noord-Holland) en deel 3 (Groningen – Friesland) het langste aaneengesloten wandelpad van Nederland, in totaal 725 km. Het Grenslandpad (Sluis – Thorn) is geharmoniseerd met de wandelnetwerken in Zeeland en Brabant. Hierdoor zijn tal van nieuwe wandelmogelijkheden ontstaan.

Struinen langs slufters en slikken

Het Nederlands Kustpad deel 1 (LAW 5-1, 210 km) volgt de grillige kustlijn van Zeeland en Zuid-Holland. Lekker struinen door oude en nieuwe duinvalleien, langs slufters en slikken en natuurlijk niet te vergeten de indrukwekkende en te voet overweldigende werken van het Deltaplan. De gezellige oude stadjes als Sluis, Goedereede en Brielle doen de rijke historie van de delta herleven. Wilt u niet langs, maar óver de grenzen wandelen? Dan vindt u in het Nederlands Kustpad deel 1 het Nederlandse deel van de GR5, de bekende route naar Nice.

Grenzeloos wandelen

“Het leven is goed in het Brabantse land”, volgens een alom bekend en populair lied. Maar ook in Zeeland en Limburg is het leven niet minder aangenaam! Daarom is het plezierig dat het 372 km lange Grenslandpad (LAW 11) juist door deze provincies voert, waarbij u regelmatig de grens met België passeert. Het grensgebied biedt een afwisselend en aantrekkelijk wandellandschap met een boeiende cultuurhistorische geschiedenis. Nieuw is de ‘aantakroute’ met het Hertogenpad (LAW 13) zodat u nu ook een uitstapje kan maken naar het bourgondische Breda.

De gidsen zijn te bestellen in onze webwinkel.

Steun ons