Nieuw Streekpad Noardlike Fryske Wâlden

19 februari 2018

wandelgids streekpad Noardlike Fryske WaldenDe eerste gids van het nieuwe Streekpad de Noardlike Fryske Wâlden is uitgereikt aan de Friese gedeputeerde Johannes Kramer.

Nationaal Landschap

Twee enthousiaste wandelaars Jaap en Anneke Jongejan ontwikkelden het nieuwe Streekpad Noardlike Fryske Wâlden. Een route van 165 km door het Nationaal Landschap ‘Noardlike Fryske Wâlden’ in de noordoosthoek van Friesland. Ze combineerden onverharde paden, klinkerwegen en dorpsommetjes tot een prachtige route door een gebied dat wel ‘het best bewaarde geheim van Friesland’ wordt genoemd.

Coulissenlandschap en States

De Noardlike Fryske Wâlden is kleinschalig agrarisch gebied; een prachtig coulisselandschap met elzensingels, houtwallen en braamstruiken. Je wandelt er langs de Stania State en de Fogelsangh State, statige buitenverblijven die ooit het bezit waren van adellijke families. En je loopt door prachtige, natte natuurgebieden van Staatsbosbeheer en de provinciale natuurbeschermingsorganisatie It Fryske Gea. 

Wandelgids op Fiets en Wandelbeurs

De officiële opening van de route is op 12 april in Eastermar. Wie daar niet op wil wachten, kan binnenkort toch al lekker op pad. De nieuwe wandelgids is te koop tijdens de Fiets en Wandelbeurs (2, 3 en 4 maart in de Jaarbeurs Utrecht) en vanaf 5 maart ook online te bestellen via de website van Wandelnet.

Foto (Monique Hamersma): De Friese gedeputeerde Johannes Kramer (uiterst links) ontvangt de wandelgids uit handen van Joop Atsma (tweede van links), Eerste Kamerlid en ambassadeur van de Agrarische natuurvereniging Noardlike Fryske Wâlden. Rechts de routemakers Anneke en Jaap Jongejan.

 
Steun ons