Nieuw wandelnetwerk Salland

13 mei 2013

Wandelnetwerk SallandIn het weekend van 21-23 juni wordt met tal van wandelactiviteiten gevierd dat de werkzaamheden aan het wandelnetwerk Salland klaar zijn. De wandelaar beschikt vanaf dat moment in de omgeving van Deventer, Olst-Wijhe en Raalte over maar liefst 700 km aan gemarkeerde wandelroutes. 

De Lange-Afstand-Wandelpaden Marskramerpad, Maarten van Rossumpad en het Hanzestedenpad zijn met nieuwe rondwandelingen aaneengesmeed tot een samenhangend en uniform bewegwijzerd netwerk. Op speciale startpunten staan infopanelen met een kaart en informatie over de omgeving. De routes raken elkaar op niet minder dan 435 punten; hier kan de wandelaar gemakkelijk van de ene naar de andere route overstappen. Een leuke wetenswaardigheid is dat de gebruikte routepalen zijn gemaakt van lokaal Sallands eikenhout. 

De wandelaar die vanuit het Salland door wil lopen wordt ook bediend: het netwerk heeft een aansluiting op zowel het wandelnetwerk Twente als het wandelnetwerk Vechtdal. De bij het netwerk horende nieuwe wandelkaart Salland zal ten tijde van het feestelijke opening  klaar zijn. Aan een wandelapp wordt nog gewerkt.

Wie meer wil weten over wandelen in Salland gaat naar www.sallandwandelland.nl

Steun ons