Nieuwe belangenbehartiger Friesland

9 november 2015

Bindert KloostermanBindert Kloosterman is de padcoördinator van het nieuwe Groot-Frieslandpad. Sinds kort is hij in Friesland ook de belangenbehartiger van Wandelnet. Hoog tijd om eens kennis te maken met deze voormalige wadloper.

Bindert Kloosterman was lange tijd een enthousiast wadloper maar sinds kort wandelt hij vooral op wat steviger ondergrond. Hij liep samen met zijn vrouw al heel wat etappes van diverse LAW’s en Streekpaden. Met het Friese Woudenpad zijn ze inmiddels bijna klaar. “Maar ja” zegt hij “door mijn werk als padcoördinator loop ik nu vooral over het Groot-Frieslandpad”.

Padcoördinator

Het Groot-Frieslandpad is klaar tot Sneek. “Nu moet het vervolg van de route nog, door zuidoost Friesland, Drenthe en Groningen naar het Duitse Leer” vertelt Bindert, “De veldmedewerkers staan te trappelen om aan het werk te mogen, iedereen heeft de cursus markeren gevolgd. Het wachten is op het wandelknooppuntennetwerk in zuidoost Friesland, zodra dat er is kunnen we onze markeringen aanbrengen”. Hij verwacht dat het traject tot Leer in april/mei van het volgende jaar klaar is om te wandelen. 

Belangenbehartiger

Als padcoördinat ontmoette Bindert Kloosterman belangenbehartiger Jaap Jongejan. Toen die aangaf met de functie te willen stoppen, naam Bindert het stokje van hem over. En dus zet hij zich nu ook in meer algemene zin in voor de belangen van de wandelaar in Friesland.  Hij schoof, nog maar net in functie, al aan bij het gesprek van Wandelnet met de Friese gedeputeerde Michiel Schrier. Een goed gesprek over de financiële bijdrage aan Wandelnet en over de Friese ambities op wandelgebied.

financiële
financiëlor bijdrage aan Wandelnet en over de Friese ambities op wandelgebied.

“Er gebeurt veel in Friesland” zegt Bindert, “er wordt gewerkt aan wandelnetwerken, aan het Elfstedenpad en het Groot-Frieslandpad. Er zijn dus ook veel  organisaties bij betrokken”. De komende twee maanden gaat hij iedereen langs; om kennis te maken en te zien wat de speerpunten in zijn werk moeten worden. Want alles tegelijk oppakken kan niet. Die laatste etappe van het Friese Woudenpad moet tenslotte ook nog worden gelopen.

 

Foto: Bindert Kloosterman (midden, staand) met een aantal werkgroepleden Groot-Frieslandpad

Steun ons