Nieuwe directeur Wandelnet

29 november 2018

Ankie van Dijk nieuwe directeur WandelnetWandelnet heeft een nieuwe directeur. Met ingang van 1 januari 2019 zal Ankie van Dijk leiding gaan geven aan het team op het kantoor in Amersfoort.

Ankie werkt ruim 9 jaar bij Wandelnet; als coördinator belangenbehartiging en sinds vorig jaar ook als adjunct-directeur. Onder haar leiding heeft Wandelnet belangrijke stappen gezet in de lobby in de Tweede Kamer en bij de provincies. Dit heeft o.a. geresulteerd in de initiatiefnota 'Een Stap Vooruit', de Wandel naar je Werk-dag en het Afsprakenkader met ProRail en het ministerie.

Een club waar je bij wilt horen

Met Ankie van Dijk als directeur zetten we een volgende stap om Wandelnet te positioneren als dé belangenbehartiger van wandelen in Nederland en als netwerkorganisatie op het gebied van routeontwikkeling en routebeheer. "Mijn doelstelling voor de komende jaren is om Wandelnet een club te laten zijn waar je als wandelaar, vrijwilliger en professional graag bij wilt horen", aldus Ankie. "We weten dat we met onze routes en via onze website veel wandelaars bereiken. Maar natuurlijk spelen overheden en veel organisaties achter de schermen een grote rol. Daar hoeft een wandelaar geen ‘weet’ van te hebben, maar voor Wandelnet is dat partnership van groot belang."

Afscheid Joep Naber

Een nieuwe directeur betekent ook dat we na bijna 12 jaar afscheid nemen van Joep Naber. Met zijn tomeloze energie en enthousiasme heeft Joep, eerst als LAW-coördinator en vanaf november 2013 als directeur de wandelwereld flink in beweging gebracht. Hij heeft o.a. ervoor gezorgd dat Wandelnet nog meer een vrijwilligersorganisatie is geworden waar vrijwilligers zich thuis voelen en waar ze met hun passie en kennis een bijdrage leveren aan het wandelen in Nederland. De laatste vijf jaar als directeur heeft hij zich gericht op de verdere professionalisering van Wandelnet en op het geven van een prominente plek aan belangenbehartiging binnen de organisatie.

Joep gaat een nieuwe carrière tegemoet. Hij gaat zich inzetten als leerkracht op een basisschool in Utrecht Kanaleneiland. Een prachtige uitdaging waar zijn energie en enthousiasme uitstekend van pas komen. We wensen hem heel veel succes!
 
Namens het bestuur van Stichting Wandelnet,
Toon Naber

voorzitter

Steun ons