Nieuwe gids Trekvogelpad

12 juli 2016

TrekvogelpadDe vernieuwde gids van het Trekvogelpad is verschenen. De ruim 400 km lange route heeft een nieuw eindpunt gekregen: station Enschede. De start blijft in Bergen aan Zee.

Het Trekvogelpad doorkruist vier provincies: Noord-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel en een grote diversiteit aan landschappen, dorpen en steden. Je wandelt door prachtige natuurgebieden: over het strand, door de duinen, polders, bos, langs plassen, droogmakerijen, over de hei, en door veengebieden. Op uitzichtpunten die zijn aangegeven op de kaarten in de gids, kun je vogels spotten. Kijkpunten wijzen je op opmerkelijke bezienswaardigheden onderweg.

In de gids is ook een wandelrondje van 8,5 kilometer vanuit natuurvriendenhuis Den Broam opgenomen. Dat is nieuw, net als de route via de Pyramide van Austerlitz en over Park Vliegbasis Soesterberg. Het Trekvogelpad doet van alle LAW's de meeste Nivon-natuurvriendenhuizen aan. Vijf in totaal: Zeehuis (Bergen aan Zee), Koos Vorrinkhuis (Lage Vuursche), de Bosbeek (Bennekom), ABK-huis (Hall/Eerbeek) en Den Broam (Buurse).

De gids van Trekvogelpad is uitgegeven door het Nivon en te bestellen in de webwinkel van Wandelnet

Steun ons