Nieuwe gids Zuiderzeepad

14 juli 2016

Zuiderzeepad Vrienden op de FietsOp dit moment wordt er hard gewerkt aan het Zuiderzeepad. In het voorjaar van 2017 kunnen wandelaars na 10 jaar weer op pad met een nieuwe gids op een vernieuwd traject.

Een ommetje IJsselmeer, te voet de voormalige Zuiderzee rondwandelen. Al sinds het verschijnen van de eerste gids in 1985 is het Zuiderzeepad een populaire route. Het traject was destijds nog beperkt tot Gelderland en Overijssel. Het pad is sindsdien uitgebreid tot een traject dat loopt van Enkhuizen naar Stavoren.

Voor de nieuwe uitgave worden meer Zuiderzeesteden opgenomen, worden enkele knelpunten opgelost en wordt de route op een aantal plaatsen verfraaid. Bovendien wordt de route uitgebreid tot een volledig sluitende rondwandeling, inclusief Afsluitdijk! Daarnaast zullen de thema- en trajectpagina’s van het Zuiderzeepad op wandelnet.nl zullen verfraaid worden. We verwachten de gids in het voorjaar van 2017.

Deze impulsen voor het Zuiderzeepad worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en Stichting Vrienden op de Fiets.

Vrienden op de Fiets

Vrienden op de Fiets biedt al bijna 35 jaar overnachtingsadressen voor sportievelingen die meerdaagse tochten maken. Op de fiets of te voet. De slaapplekken zijn bij mensen thuis, waar kleinschaligheid en persoonlijk contact centraal staan. Voor € 19,- krijg je een warm onthaal, een gespreid bed en een stevig ontbijt. Vriend worden? Kijk op www.vriendenopdefiets.nl 

Steun ons