Nieuwe gidsen Noaberpad en Maarten van Rossumpad

19 maart 2018

Nieuwe gids Noaberpad en Maarten van RossumpadZowel het Noaberpad als het Maarten van Rossumpad heeft een nieuwe gids gekregen.

Het Noaberpad (LAW 10) is 432 km lang. Vanaf Bad Nieuweschans wandel je door het Nederlands-Duitse grensgebied, langs vestingstadjes in Groningen, via het Drentse hoogveen naar Bentheim, Twente en de Achterhoek en via het Münsterland naar de eindbestemming Kleve. Hierbij steek je regelmatig de grens over. Paspoort meenemend dus!

Het Maarten van Rossumpad (LAW 4) heeft een lengte van 385 km. Het pad is genoemd naar de beroemde krijgsheer die in de 16e eeuw – als boef of als held? – met zijn leger door Oost-Nederland trok. Vanuit ’s-Hertogenbosch wandel je naar de Bommelerwaard en Betuwe, over de Veluwe en door Salland tot in Steenwijk. Onderweg passeer je de grote rivieren Maas en Waal, Nederrijn en IJssel.

De afgelopen jaren hebben de markeerders van de paden vele omleidingen en verbeteringen aangebracht in de routes. Met deze vernieuwde uitgaven kun je dit voorjaar weer op pad. De gidsen zijn te koop in de Nivon-webwinkel

Steun ons