Nieuwe gidsen Pelgrimspad op komst

22 februari 2016

Chris Will nieuwe gids PelgrimspadDe vernieuwde wandelgidsen van het Pelgrimspad komen eraan! Dit voorjaar kun je opnieuw gaan genieten van de route van Amsterdam naar Maastricht. Op bezoek bij Chris Will, padcoördinator van de tweede deel van de route.

tweede deel eerst

“Het Pelgrimspad is in 1994 door de ANWB ontwikkeld”, vertelt Chris als we van het station in Den Bosch naar het centrum lopen. Hij was vanaf het begin bij het pad betrokken. ”Aanvankelijk startte de route in Den Bosch en eindigde ze Visé. Pas later werd ze uitgebreid met het traject Amsterdam - Den Bosch. Deel één is dus eigenlijk deel twee”, stelt hij glimlachend vast.

wijziging Brummelen

We wandelen over het Pelgrimspad en komen vanzelf bij de prachtige Sint Jan terecht. “Het Pelgrimspad lijkt steeds populairder te worden”, zegt Chris als we achter de koffie zitten met zo’n enorme Bossche bol. “De route is in de loop van de jaren steeds mooier geworden. In de nieuwste gids wordt opnieuw een goede wijziging opgenomen, dit keer bij het Limburgse Brommelen. Daar gaan we nu niet meer langs de doorgaande weg, maar hebben we een prachtig alternatief gevonden over een onverharde veldweg”. Het routeboekje is nu toe aan de zesde, vernieuwde uitgave. De vernieuwde wandelgidsen Pelgrimspad 1 en Pelgrimspad 2 zullen dit voorjaar verschijnen.

favoriet deel

Het mooiste stuk van het Pelgrimspad? Dat is een lastige vraag. Maar als hij echt moet kiezen? “Dan toch het stuk van Sittard naar Spaubeek”, zegt Chris. “Het voelt een beetje als een stukje buitenland, het is erg afwisselend, je komt langs de prachtige Petrusstichting en een mooie heemtuin. En daarna maak je die fraaie afdaling naar Spaubeek”. Hij heeft het stuk al vaak gelopen, maar vindt het er nog altijd even prachtig.

padcoördinator

We lopen terug naar het station. Onderweg vertelt Chris over zijn eigen wandelingen. “We hebben nog steeds een hecht groepje waarmee we elke maand een weekend op pad gaan”, zegt hij. “We wandelen nu, gezien de gevorderde leeftijd, zo’n 15 km per dag. En nog altijd met een rugzakje met broodjes en een kan warm water voor koffie of thee”.

De houten wegwijzer van Wandelnet is het eindpunt van onze wandeling. De paal staat scheef, Chris duwt hem snel wat meer rechtop. Een altijd bezige padcoördinator met een groot wandelhart!

Steun ons