Nieuwe LAW langs de Romeinse grens

11 november 2015

Romeinse Limes - WandelnetDe Romeinse Limes krijgt een langeafstandswandel- en fietsroute. Wandelnet gaat de komende twee jaar de wandelroute ontwikkelen, de ANWB de fietsvariant. Op de netwerkwerkdag Romeinse Limes op Fort Wierickerschans in Bodegraven ondertekende directeur Joep Naber van Wandelnet de overeenkomst.

De Romeinse Limes is de voormalige noordgrens van het Romeinse rijk en het grootste archeologische monument van Nederland. De grens loopt van Katwijk aan Zee tot Millingen aan de Rijn, dwars door Nederland. De Limes ligt grotendeels verborgen in de bodem, maar is op veel plaatsen zichtbaar gemaakt. Sporen van de oude rijksgrens zijn te vinden in onder meer musea, themaparken, markeringen in het landschap en zelfs in steden. De oude Romeinse grens diende niet alleen ter verdediging, maar was ook een transportader en de zone waarlangs men handel dreef.

Met de wandel- en fietsroute willen Wandelnet en de ANWB de toeristische infrastructuur van de Romeinse Limes in Nederland versterken. De organisaties werken hiervoor samen met Stichting Romeinse Limes Nederland en de provincies Zuid-Holland, Utrecht en Gelderland.

Steun ons