Nieuwe markeerders Grenslandpad

Gezocht en gevonden: nieuwe markeerders Grenslandpad

Nieuwe markeerders 
Zonder markeerders geen LAW, geen Streekpad. Chris Louwerse, coördinator van het Grenslandpad zat met de handen in het haar. Hij had nieuwe markeerders nodig maar er meldden zich geen liefhebbers voor zijn Zeeland. Hij zette vacatures uit, op de website van Wandelnet en op Natuurwerikinzeeland. Met succes.

Pasen en meten 
Wie kunnen we waar inzetten? Voor het traject op Zuid-Beveland wist hij de in Breda wonende Peter Smolders en echtgenote te strikken. Maar dat was niet genoeg. Hij had meer mensen nodig. Hij was dan ook erg blij toen er zich liefhebbers uit Zeeland meldden.“Die aanmeldingen komen uit Terneuzen, dus uit de streek en voor mezelf ook dichtbij” zegt Chris tevreden. Via natuurwerkinzeeland meldde Raquel Delvaux zich aan en via Wandelnet Chris Fred en Marleen Suij.

Op orde
De groep markeerders van het Grenslandpad is nu weer op orde. Raquel markeert een groot gedeelte van “de forten” zuid van Axel op de Variant en Fred en Marleen gaan o.a. de oude GraafJansdijk en de Eekloosche Watergang doen. En ze doen het niet alleen voor het Grenslandpad. Beide trajecten worden ook gevolgd door GR paden. Dit jaar komt daar op het traject van Fred en Marleen ook de GR5A bij, de “Wandelronde van Vlaanderen”.

Op pad voor een instructie
Chris Louwerse ging afgelopen tijd met de nieuwe vrijwilligers op pad voor een gedegen instructie. Op een zonnige dag verdiepten ze zich in de theorie en praktijk van het markerenRaquel, Fred en Marleen kunnen aan het werk!  

Britta Schmidt

Steun ons