Nieuwe naam en gids Nederlands Kustpad deel 2, Zuid- en Noord-Holland

5 december 2013

Het Lange-Afstand-Wandelpad (LAW) dat Hoek van Holland met Den Oever verbindt heeft een nieuwe naam en gids. Vanaf vandaag heet het pad niet langer Hollands Kustpad, maar Nederlands Kustpad deel 2, Zuid- en Noord-Holland.

Nederlands Kustpad deel 2 Zuid-Holland en Noord-HollandHet Kustpad vormt samen met deel 1 (verschijnt begin 2014) en deel 3 het langste aaneengesloten wandelpad van Nederland, in totaal 725 km. Afgelopen maandag heeft Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland het eerste exemplaar van de gids in ontvangst genomen. De heer Bond toonde zich verheugd: “Het Kustpad deel 2 levert zowel op toeristisch als economisch gebied een belangrijke bijdrage aan ‘onze’ provincie.”

Langs de kust of landinwaarts

Het Nederland Kustpad deel 2 eindigt niet meer in Den Helder, maar alleen nog in Den Oever. Hier kan de wandelaar via de Afsluitdijk direct verder met deel 3, langs de kust helemaal tot aan het uiterste puntje van Groningen, Bad Nieuweschans. De route naar Den Helder is nog wel opgenomen als extra wandeling. Wie liever landinwaarts wil, kan in Noord-Holland gebruik maken van het netwerk Waddenwandelen, een wandelnetwerk van 1200 km langs de Waddenkust van Groningen, Friesland, de Kop van Noord-Holland en op de Waddeneilanden. Het Nederlands Kustpad deel 2 maakt deel uit van dit routenetwerk.

Eén langgerekt natuurgebied

Het Nederland Kustpad heeft veel te bieden: rijke natuur, flink wat reliëf en veel onverharde paden. Aan de duinrand passeert de wandelaar mooie buitenplaatsen en bloeiende bollenvelden. Van Den Haag naar Haarlem is het één langgerekt natuurgebied. Clingendael, de Waalsdorpervlakte, Meijendel, de Coepelduynen en de Waterleidingduinen. Het ene hoogtepunt wisselt af met het andere. Maar ook daarna blijft het fraai wandelen door o.a. Nationaal Park De Kennerduinen en het prachtige ruige duingebied bij Egmond en Bergen aan Zee. En altijd blijft de zee binnen handbereik.

De gids Nederlands Kustpad deel 2 is verkrijgbaar in de webwinkel van Wandelnet

V.l.n.r.: Arie de Jong (voorzitter Wandelnet), Joep Naber (adjunct-directeur Wandelnet), Jaap Bond (gedeputeerde provincie Noord-Holland), Jaap Vloon en Roel Bouwman (beide padcoördinator Nederlands Kustpad deel 2).

Steun ons