Nieuwe NS-wandelingen 2015

Al 25 jaar ontwikkelen NS en Wandelnet NS-wandelingen. Ook in dit jubileumjaar verschijnen er per 1 april weer nieuwe NS-wandelingen. Dit jaar zelfs vijf stuks. De nieuwe routes beginnen en eindigen allemaal op een station, hebben voor elk wat wils en zijn zoals altijd weer gratis te downloaden.

Beerschoten Bilthoven

Lengte: 17 km
Beginstation: Bunnik
Eindstation: Bilthoven
Route: Utrechtpad en Utrecht te Voet

Twee groene gebieden, ertussen de moderne universiteitsgebouwen van de Uithof. Lopend langs de Kromme Rijn en groene weilanden duikt het theehuis van landgoed Rhijnauwen op. Na de campus en het KNMI het groen weer in. Via Landgoed Beerschoten en het Panbos naar station Bilthoven. 

Paterswoldsemeer Groningen

Lengte: 6,5, 12 of 19 km
Beginstation: Haren of Groningen
Eindstation: Groningen
Route: Pieterpad en specifiek NS-deel

Ontdek waarom "er niets boven Groningen gaat". Maak kennis met de provincie en/of de stad. Kies voor het villadorp Haren, de Hoornsedijk en het Paterswoldsemeer of voor de bruisende studentenstad met het Groninger museum en de Grote Markt. Of doe gewoon beide.

Hemelse Berg Arnhem

Lengte: 15 km
Beginstation: Oosterbeek
Eindstation: Arnhem
Route: Rijndeltapad en Maarten van Rossumpad

Bos, heuvels, landgoederen, een rivier en een beek en voor wie wil als toetje het centrum van Arnhem. Alles wat een wandelaar zich wensen kan, is in deze route vertegenwoordigd.

Mastbos Breda

Lengte: 11 of 14 km 
Begin- en eindstation: Breda
Route: Wandelnetwerk Brabant en Grenslandpad

Een historisch centrum en een 500 jaar oud bos met prachtige vennen. Breda heeft het beide. Niet voor niets vestigden De Nassaus zich in en om deze stad. De route volgt de beek De Mark, die centrum en Mastbos met elkaar verbindt. Aan het eind is het goed toeven op de Grote Markt. 

Woldberg Steenwijk

Lengte: 9, 14 of 17 km
Begin- en eindstation: Steenwijk
Route: Wandelnetwerk Waterreijk en Friese Woudenpad

Vlakke weilanden met boerderijen, maar daarachter komt het land omhoog. Opgestuwd tijdens een ijstijd. Mooi om daar duizenden jaren later van te kunnen genieten. Holle paden, oude lanen, een stuk heide, Heerlijkheid de Eese en autenthieke huizen.

Steun ons