Nieuwe NS-wandelingen 2016

Al 26 jaar ontwikkelen de NS en Wandelnet NS-wandelingen. Ook  dit jaar verschijnen er weer vier nieuwe NS-wandelingen. De nieuwe routes beginnen en eindigen allemaal op een station, hebben voor elk wat wils en zijn zoals altijd weer gratis te downloaden.

Park Lingezegen

Lengte: 7,5, 9 of 16 km
Beginstation: Elst (Gld.)
Eindstation: Arnhem Centraal
Route: Landschapspark 'Park Lingezegen'

Wandel door groenstroken en langs de randen van de stad. Geniet van de dijkjes, sloten, jonge bosaanplant, een eeuwenoude notenboom en het gezellige restaurant van Park Lingezegen. Loop vervolgens door Uiterwaardpark Meinerswijk. In dit ruige natuurgebied zie je Galloways en konikpaarden grazen, er wonen zeldzame vogels en er groeien vele bijzondere planten.

Meer over NS-wandeling Park Lingezegen

Fort de Roovere

Lengte: 13, 16 of 18 km
Beginstation: Bergen op Zoom
Eindstation: Bergen op Zoom
Route: GR5 en Floris V-pad 

Struin door bossen, langs landgoederen en oude forten. Verlaat de stad en loopt naar Klavervelden: een knooppunt waar maar liefst zes LAW’s bij elkaar komen. Bereik via Landgoed Zoomland, met haar loof- en naaldbos, heide, stuifzand en moeras, uiteindelijk Fort de Roovere. Eindig in het historische en bourgondische hart van Bergen op Zoom, waar je tijd te kort komt. 
(Foto: D. Bloemkolk)

Meer over NS-wandeling Fort de Roovere

Land van Ravenstein

Lengte: 9 of 16 km
Beginstation: Ravenstein
Eindstation: Ravenstein
Route: Wandelnetwerk Brabant 

Volg de Maas langs weilanden, boerderijen, dijken en oude dorpjes. Wandel over stille asfaltweggetjes, groene graspaden en door de uiterwaarden. Steek zomers met het voetveer de Maas over om het middeleeuwse Batenburg te bezoeken. Eindig in het oude vestingstadje Ravenstein met zijn monumenten en terrassen. 

Meer over NS-wandeling Land van Ravenstein

De Bretten

Lengte: 10 km
Beginstation: Halfweg-Zwanenburg
Eindpunt: Sloterdijk 
Route: ontwikkeld door Landschap Noord-Holland en Bret-bar 

Verborgen tussen flats en spoorlijnen ligt een prachtig stukje struinnatuur. Wandel over grasdijken, slingerende paadjes en langs kanalen en slootjes. Deze avontuurlijke route is ook geschikt voor (oudere) kinderen. Kruip onder omgevallen bomen door, klim over hekken en neem het trekpontje. Geniet tot slot bij Bret-bar, naast station Sloterdijk van wat lekkers. 

Meer over NS-wandeling De Bretten

Steun ons