Nieuwe NS-wandelingen 2017

Het is lente: tijd voor nieuwe NS-wandelingen. Ook dit jaar zijn Wandelnet en NS erin geslaagd om vier verrassende en gevarieerde routes te ontwikkelen van station naar station. Ze zijn uitgezet rondom Culemborg, Sittard, Harderwijk en Dordrecht. Deze en alle andere NS-wandelingen zijn gratis te downloaden via deze site. We wensen u veel wandelplezier!

Limburgs Plateau

Lengte: 11 km (of 6,5 of 8 km)
Beginpunt: station Spaubeek
Eindpunt: station Sittard
Route: Pelgrimspad en Pieterpad

Tussen Spaubeek en Sittard gaat het heuvel op heuvel af over holle wegen, kronkelende paden en stille landweggetjes. Typisch Zuid-Limburg! Strijk halverwege neer bij een ijsboerderij of een sfeervolle horeca. Bewonder de Sint-Rosakapel, boven op de Kollenberg. En eindig op de Markt in Sittard met zijn monumentale panden en uitnodigende terrassen.

Waterlinie Culemborg

Lengte: 17 km (of 13,5 km) 
Beginpunt: station Houten Castellum 
Eindpunt: station Culemborg 
Route: Utrecht te Voet en Waterliniepad 

Let op: honden zijn niet toegestaan. 

Wandel langs het Amsterdam Rijnkanaal en door het Verdronken Bos naar de Lek. Onderweg draait alles om forten, sluizen en kanalen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Het leukst is om deze route in het voorjaar of de zomer te wandelen. Dan kun je met de Liniepont de Lek oversteken, of struinen door de uiterwaarden. Je eindigt in het gezellige Culemborg.  

Hierdense Poort

Lengte: 20 km (of 10 of 12 km)
Beginpunt: station Nunspeet
Eindpunt: station Harderwijk
Route: Zuiderzeepad

Wandel door de bossen bij Nunspeet naar de uitgestrekte zandverstuiving van het Hulshorsterzand. Je loopt dwars door de ‘Hierdense Poort’: een groot, in ontwikkeling zijnd natuurgebied tussen de Veluwe en de Randmeren. Voorbij landgoed De Essenburgh komt Harderwijk langzaam in beeld; je komt tijd te kort in de historische binnenstad!

Eiland van Dordrecht

Lengte: 10 km
Beginpunt: station Dordrecht Stadspolders
Eindpunt: station Dordrecht
Route: Wandelnetwerk Drechtsteden

Start in het groene buitengebied van station Dordrecht Stadspolders en eindig in het oude centrum van Dordrecht. Tussen begin- eindpunt liggen groene parkjes, slingerpaden en sfeervolle horecagelegenheden. En overal is water: grote, drukbevaren rivieren, smalle grachten en oude of nieuwe havens. Tijd genoeg voor een museum, de winkelstraat of een rondvaart.

Steun ons